Inte så mycket..

Har inte så mycket att skriva om just nu..

Blev en sväng till stan idag med hela familjen, Alexander och Linda. Killarna åkte till vapenaffären och jag casper och linda åkte och handlade.
blev även en sväng inne på etage. Köpte en fin ljusstake på Ahlbreckt Guld eller vad de heter. Fick ju ett presnet´kort där när vi fyllde år förra året av min systers pojkväns mamma, som jag helt hade glömt bort.


Har stått o gjort en brändamandelcheesecake nu, ska bli spännande och smaka den ikväll om de är så god som alla säger.


på fredag är de bvc besök och 5månaders spruta som gäller. Skriver mer då.


 

 

Väldigt tyst

De e precis va de varit här på bloggen i några dagar.
Är sjuk och känner inte alls för att bloggga.
Ha haft feber från och till sen i torsdags/fredags. Förkyld, hosta o ont i halsen. de första dagarna var jag så himla yr oxå.

Nu idag så hade sambon ocå blivit sjuk.
Sen om vi kan ta oss upp till farmor idag, hon fyller närmligen år.

Ni får nöja er med lite bilder. ska lägga mig i soffan igen. :P






Tävling


"Jag är med och tävla om en Personlig Almanacka inne hos MammaEvelina<3

Casper..

har några fåtal gånger rullat över från rygg till mage. men nu kan han de galant.
Varje gång nu när man lägger honom på rygg så ta de inte lång stund förän han ligger på mage. Först är de jätte roligt men de övergår snabbt till sura miner.

Idag mår jag inte så bra, igår hade jag så ont i hela kroppen och inatt ha jag haft riktigt ont.
Så nu imorse när jag steg upp så var jag jätte yr och kände mej febrig, jovusst hade jag feber.
Mår fortfarande inte bättre.

Älsklingen åkte in till stan innan för att gå¨på systemet och köpa ipren till mej och hem kom han (förutom med de han skulle handla) med kycklingspett, revben, baguette och en stor godispåse.. De kan ju inget annat bli än FREDAGSMYS!!!  underbart..

nehe nu tror jag att mmin son vill sova en stund,, se om jag oxå kan vila en stund kanske.
Är glad att Casper sov till sex imorse utan något nattmål.

Åh, just de.. Syrran ändrade färgeen på bakgrunden för att få en lite mer juligare känsla..



Lycklig för att precis efter jag fota gå över till sura minen

Nu e dom uppe...

ljusstakarna...
och stjärnorna. Mys pys, tycker de är så himla mysigt med julen, den enda nackdelen med jul och vintern är att de är så jäkla kallt, snö och slask. Blää.

Blev ju överby med linda igår. Åkte dit vid elva tiden och va hemma vid fem. Jag gjorde ju iordning mina naglar för en månad sen, och igår så fixade jag tll dom. Blev riktigt snyggga(bild nedan) fick även köpt tre julklappar varav den ena va till casper och han godkände den i affären.:D

Sen fikade vi lite och handlade lite blöjor m.m.

På kvällen va linda och mattias här så jag och linda tittade på bonde söker fru.


Idag...
Casper vaknade första gången vid två inatt och var jäätte pigg, men inte hungrig. så i en och en halv timme låg vi i sängen och busade, eller ja, han låg och busade, jag låg och halvsov.
Till slut somnade han om och sov till sju då han va jätte pigg igen och då fick han mat, bus i en timme sen somnade han om i en halvtimme.
Frukost vid tio tiden, och innan dess han jag plocka undan lite, tvätta, vika tvätt, hänga upp ny tvätt, Byta sängkläderna, och sätta upp alla ljusstakar och stjärnor. Ha stjärnor i köket och stakar i resten av huset.


Sen tog jag, casper, skorpan och linda oss en promenad. Casper premiäråkte i sitt delen som vi satte dit. Han tycker inte riktigt om att bli fastspänd men de va  nog roligt att få sitta upp och titta på allt. Hästarna va väldigt roliga. Men sen efter halva rundan så la vi ner han och så somnade han.


Ha suttit och pratat o busat med linda en massa, men nu gick hon hem. så la ner casper i sin säng och tror att han ha somnat, hör ingenting i från sovrummet iaf.

funderar på vad vi ska ha och äta ikväl..?!

Ha en, kanske två julklappar kvar nu, de är skönt. Ha ni många julklappar kvar??

Nu kommer de en massa bilder idag igen;D Tycker själv om när de är massa bilder så hoppas ni oxå gör de

 
casper testade sin gungälg igår, och de gjorde även skorpan.

 
sovrummet

 
Köpte lite blommor igår. Julstjärnan är faktiskt i plast:P

 
Köksfönstret och blomman på tvrums bordet

 
tvrummet

 
naglarna

 
på promanaden


mina älsklingar

Tjuvstart...

de är precis vad jag gjort..
jag ha tjuvstartat med julpyntet... Hade så tråkigt idag efter att jag putsat de sista fönsterna och storstädat. så jag gick upp på övervåningen och tog ner en låda med julgrejer. Så strök och hängde upp julgardinerna. Ha ju bara gardiner i köket och tvrummet. I sovrummet ha vi rullgardiner och övevåningen ha de inte kommit upp några ännu.
Blev även att jag ställde fram lite tomtar och ljuslyktor. Men stakarna och stjärnorna få allt vänta tills på fredag iaf. Vi ska ha gran iår, förra året va vi ju mitt i flytten så då julpyntade jag knappt någonting.

Igår när vi kom hem från småland..
så skulle jag starta igång diskmaskinen men den fungerar inte.. Så idag va älskigen och köpte en ny. Ut med bänkdiskmaskinen(Som vi hade inne i ett köksskåp) och in med en ny stor diskmaskin. Kommer bli annorlunda nu, från att köra maskinen 2-3 gånger om dagen till att bara använda den 1 gång till varannan dag.

Så de ha jag och älskligen grejat med nu ikväll och kopplat in den.

Vi eller Christian ha satt upp hyllan över skötbordet som jag fick av mamma och pappa när vi va nere. De blev riktigt bra, fick upp mycket grejer på den som annars ha legat på skötbordet och man ha knappt hittat Casper när han ha legat där.

Imorgon..
blir de nog en tur till stan.. Tänkte jag skulle handla lite julblommor och plantera i krukorna jag fick hem av mamma. Fick även med mej krukor till tv rummet som jag ha bytt.
sen bli de väl lite annat oxå.

Casper..
igår va han så trött redan vid halv sju, så då gav vi han mat och tänkte prova att lägga honom för natten för o se hur länge han sover. Och de va ingen skillnad alls, han vaknade dock för två nappinstopp och de brukar vara ett. Men annars vaknade han vid fyra som vanligt för mat.
Så ikväll fick han mat vid sju och sen la vi honom i hans säng, han fick somna av sig själv denna gången, han ha alltid fått somna i min famn men ikväll så fick han somna själv. Va inne två gånger hos han och stoppade i hans napp och drog igång hans kanin, och han somnade för en halvtimme ssen. Men han skrek aldrig utan han låg bara och pratade en massa med sin lilla kanin.
få väl se om han sover lika bra inatt.














 
Bilderna är från i helgen och de är syrran som ha tagit dom. Men dom två sista är faktiskt jag som tagit:)

helgen e över..

Jaha då var en underbar helg över i småland..
en helg som har gått på tok för fort..
Vi kom ju ner i fredags och då åt vi tacotårta och hela familjen var samlad.
På lördagen följde älsklingen med ut och jagade och jag, casper och syrrorna åkte i väg till ryssby för öppet hus på min gamla gymnasieskola. Måste säga att de va väldigt dåligt iår med saker.. Hade iaf trevligt och fick träffa lite gamla kompisr.
sen åkte vi in till stan för att fika hos min barndomsvän Julia.. Henne ha man ju heller inte sett på jättelänge så de va oxå supre kul.

När vikom hem så blev de kalops till middag, väldigt mumsigt, och till efterrätt blev de dumlecheesecake.

Söndagen var de jagkt för älsklingen och de blev 2kalvar och en gris skötet. Fick träffa syrrans kille oxå, de var roltigt för man ha hört en del om honom men aldrig fått trfäffa han.. men han var riktigt trevligt.

Blev falskfläskfil´e med hasselbakspotatis till vid fem tiden när dom hade kommit hem från jakten.
Under dagen hade jag putsat alla mammas fönster, hon fick en fönsterputsmaskin när hon fyllde år och hon hade inte testat den och tycker d eär så roligt med nya tekniska saker, och de är ju inte världens roligaste att putsa fönster så jag tänkte ja skulle testa den. Och den va jätte bra, och de blev helt plötsligt roligt.. och de gick så fort.. Så den har jag lånat med mig hem nu..:D
Tanken va ju att vi skulle åkt hem igår, men jag var så himla trött(sambon=ej nykter) och de va mörkt så vi besätämde att vi skulle åka hem idag på morgonen.
Så klockan sex ringde klockan imorse och vid tiotiden var vi hemma.

Körde upp älsklingen till svärförälsrarna för han var tvungen att åka ut på sjön, lämnade av linda hemma hos sig och åkte hem till oss,.
När jag kom hem så gick jag direkt ner och tände i pannan, ni kan ju tänka er att de va kallt innne efter att inte ha eldat sne i torsdags.
Sen så va de en liten casper som ville ha mat som inte hade ätit på 6timmar. och sen packade jag upp allt.. Skönt att få allt upppackat direkt.

Få se om de kommer några bilde från helgen seenare...
åh måste ju berätta att min syrra gå ju en medium utbildning och i helgen visade hon för första gången för mig hur de går till. Va så spännande och hon kollade om de fanns någon i huset. Och vår mormor va hos oss. Tänker inte gå in på mer detaljer men hon tyckte jag hade fått en fin pojke iaf. 



casper på väg ner till småland.


För ett tag sen så köpte jag en bild av Linda som hon själv hade tagit,
och i helgen fick jag en ram till den så nu hänger den i köket, blev riktigt bra.

Gästinlägg

Hej alla!
Återigen har jag fått "äran" att gästblogga på systers blogg. Det har jag verkligen inget emot kan jag säga! Syrran kom alltså igår med sin lilla familj och gissa om vi alla var glada! Vi åt tacostårta på kvällen, med lite wienerbröd och kaffe till efterrätt.

Idag
Har vi varit på öppet hus på Sollis gamla gymnasieskola. Hon träffade en del gamla vänner och gamla lärare. Vi åt en bit äppelpaj bland annat och drack kaffe :) Sedan åkte vi hem till vår gamla barndomsvän och fick ännu mer fika. Lyxlördag :) Nu ska vi snart äta kalopps. Jag har nattat lillemannen så han vaknar nog om en stund :) Vi kommer ha dumlecheescake med hallon. Gott!

Tack för mig. Besök mig på Jennsiii


Casper igår när han fick majskrokar, gott!


Sollis underbara tvillingsyster ;)


Äppelpajen som vi åt.


sitter i bilen..

Nu sitter vi i bilen på väg ner till småland. Bilen är full med packning, casper, hundar och så har vi linda med oss.

Vi tog med oss datan och internet så smidigt att kunna sitta i bilen. Så nu ha vi nästan tre timmar framfrö oss i bilen.
Bli väl att vi äter på vägen då vi inte ska äta förän ikväll.

Casper sitter och pratar för fullt med linda i baksätet varvat med hickningar.

Får väl se om de kommer upp något inlägg i helgen, annars så får ni ha en toppen helg allihopa. för de ska vi ha:D



111116

Onsdag vilket innebär..
att vi skulle åka hem till Karolin och lilla Tilde och träffa resten av gänget i föräldragruppen som vi gick på inför förlossningen..
De va jätte mysigt och vi fick god mat och fika. Var inte hemma förän halv fem .

Blev så sugen igår när vi var och handlade..
På att baka pepparkakor, elle okey jag erkänner, jag blev sugen på degen. Men de blev faktikst inget ätit av den, för var va så himla mätt så blev att jag bakade ut all degen. Så fyra plåtar med pepparkakor blev de.

På fredag bär de av ner till ...
Smålandet:D Ska bli roligt, och skönt att få komma iväg lite, även fast hemma är bäst:)

Nehe..
Nuska jag nog väcka min son som tar sig en liten lur. Få väckan han så att han sover något inatt.

 
Gårdagens casper


Dagens Casper


Hela gänget:D Casper närmast i vitt.


Pepparkaksbak

111114

Då va de måndag..
och en ny vecka med lite olika saker planerade... Bland annat ska vi hem till Karolin och lilla Tilde på lite mammaträff, ska bli roligt att träffa alla igen, de är ju hela gänget som vi gick på föräldragrupp tillsammans med innan Casper kom till oss..
På fredag är de tänkt att vi ska dra ner till småland över helgen. Om de inte händer något med älskligens jobb som gör att han måste vara hemma så dra vi ner.. Älsklingen ska jaga och jag tänkte ta mej en tur till vår gamla gymnasieskola, de är nämligen Öppet hus där på lördag. Ska bli roligt och hoppas på att få träffa en hel del gamla kompisar.

Nehe tänkte jag skulle ta och städa lite nu, Casper sitter och tittar på disnet channel. Men han vill nog ta sig sin förmiddagslur snart.

Pappa kom hem!!!

Nu tycker Casper att hans pappa ska komma hem...
eller egentligen är de väl mamman i familjen som vill att han ska komma hem, casper har fullt upp med att leka i gymet och kolla på tv.
Casper har dagen till ära klätt uppp sig, han ville tvunget ha på sig sin lila skjorta som han ännu inte ha använt och sina jeans han fick igår...
 
SNYGGINGEN!!


Blev även att jag ställde mig och gjorde massa pureér innan..
Medans Casper tog sig en liten lur så gjrode jag tre olika puréer.
De blev maj, morot och potatis.. De sista ska han få smaka på idag.. han ha aldrig smakat på potatis innan eller jo nu ljuger jag, de var ju de allra första jag gav honom. Men sen dess har han inte smakat de.

  
När jag lägger upp de i isformar så använde jag den här gången spritspåsar..mycket smidigare och inget sölande. använder ikeas iskubsformer i silikon, tycker dom är mycket bättre än dom i plast, nu blefv de att jag fick använda en sån idag.


fars dag...

Idag är de ju fars dag, så säger grattis till min pappa...
och Casper säger grattis till sin pappa som inte har kommit hem än.

Christian åkte ju iväg igår för att fira han mosters man som fyller år i veckan. Så efter dom hade åkt så åkte fakitskt vi in till överby och täffade linda där, så de blev lite shopping. Hittade en helg del:) Roligt när man gör de, jag som typ aldrig brukar göra de.
Jag var bestämt över att inte köpa något till Casper, men tro ni ändå inte att jag kommer hem med lite kläder till honom oxå. :P

Vi var inte hemma förän kockan sex igår kväll,
och då blev vi bjudna på tacopaj hos Linda och mattias, var riktigt gott. Då min sambo inte tycker om pajer. Hade tänkt ha kåldolmar (som han inte heller gillar) men så fick jag de erbjudandet och kunde ju itne säga nej:P Skönt att slippa ställa sig och göra mat till sig själv.

vi kom hem vid nio tiden och skulle egentligen behövt att tända i pannan, men varken jag eller casper orkade inte de.
Så vid halv tio fick casper mat och somnade gott i sin säng, vaknade vid fyra för mat sen somnade han om jämte mig i sängen och sov till halv nio.


Vid åtta vaknade jag och var tvungen att gå ner och tända pannan, var absolut ingen värme inne. Och de har inte  kommit igång riktigt än, forfarande lite kallt innne. Kall om nosen är man:P Casper ha somnat om nu efter grötfrukosten och lite tvtittande. Han ha två fleecefiltar på sig så han borde inte frysa.

Funderar på vad man ska  ha till midddag idag, svårt när man inte vet när smbon kommer hem.
Tro de kommer bli ngåot så han kan få testa sin present direkt:P

Nu kommer de lite bilde från shoppingen igår..

 
Två tröjor, den första är stickad och jätte skön från H&M, och den andra är oxå jätte skön och kommer från Vero moda. Båda jätte snygga med leggings till.

 
kläderna på första bilden är från h&m. Och pyjamasen är från cubus, han fick en till men de han han på sig.
Allt i storlek74


Presenterna som Casoer köpt till sin pappa när  han kommer hem

Och hör på detta, jag köpte faktiskt en långklänning. bli nog julaftonsoutfiten och kanske nyårsafton oxå. denna köpte jag på Cubus. tror jag väntar med bild på den tills jag ska använda den. Vet de är många i familjen och släkten som läser så lite roligt att inte visa den då.  Men den satt riktigt bra och var jätte skön. skulle kunna ha den varje dag.


Köpte även en jätte mysig fleecetröja som var halva priset på så kostade bara 50kr. Få se  om de kommer en bild på den någon dag, Casper spydde ner den igår.

fredag

Casper vaknade halv sju imorse,
och då var pappa christian vaken och sa till mig att jag kunde ligga kvar så kunde han mata Casper. TACK!! var så sukt trött imorse, sov en timme till sen var jag pigg och då kom han in med Casper och la han jämte mig. Han somnade direkt, och jag gick upp och klädde på mig. Gick ut till sambon och pratade lite med han och myste lite framför tv:n innan han och siri gav sig av för att jaga.
Snäll som han var så tände han pannan inanna han åkte, va inte så varmt inne imorse= sjukt kallt ute.

Jag och skorpan tog lite frukost i soffan innan Casper vaknade och ville ha gröt frukost.
Efter de kollade han lite på disney channel innan han ville komma upp i soffan och ville sova. Och han sovet fortfarande jämte mig, eller nej nu vaknar han:D

Under tiden har jag och skorpan varit ute och kört in massa ved i pannrummet.. Och myst en massa i soffan.

Idag händer väl inte så mycket..
Älsklinge har tagit ledigt från jobbet tills på måndag. Men han ska åka iväg imorgon och kommer hem på söndag. Få väl se vad vi hittar på till honom på hans första fars dag:) Present köpte jag för några veckor sen. Ingen stor grej men vet han ha velat ha detta länge och tjatat om de.


Nehe nu vill min son ha lite uppmärksamhet tror jag, han ligger och prata för fullt här jämte mig..Vad ska ni hitta på i helgen?

Åh just de, fick ju mobilen igår och är sjukt nöjd med den redan nu. Ta grymma bilder, kommer några här under. Ta lite tid och lära sig skriva sms med touch då jag ha haft tagentbord inann som jag skrivit med.





Första bilden med mobilen, Casper tycker de är väldigt stark blixt på så han blundar på varnda bild som jag tar med blixten.

 
Grötfrukost är smaskens, nästan uppe i en hel smakportion nu.


skorpan, när vi var ute och körde in ved innan.


Egna händer...

Syrran frågade om hon skulle göra om min design...
Självklart fick hon göra de, tycker de är roliigt med förändringar. Sa att hon fick egna händer och göra vad hon ville.. Och såhär blev de.. Tycker den blev jätte fin. Jag kan ju inget sånt alls så är göad att hon kan göra sånt. Så behöver ni ny design så är de bara att fråga henne:P Länk till henne ha ni längre ner..


Posten..
Klockan sex igår kväll var min mobil i Jönköping, halv fyra imorse var den i Göteeorg, Halv elva var den på coop i vargön och fem i elva fick jag sms-aviseringen. Klockan kvart i tolv var jag hemma med den:D Äntligen... Nu ligger den på laddnig och är ivrig på att få börja använda den... Men får dock vänta tills den laddats klart.



Jennsiii, syrrans blogg..

RSS 2.0