28+3 BarnMorskan

Jaha då har jag varit hos BM idag..
SF-mått: 28
Hjärtljud: 144
Blodtryck 120/70


 


28+0

IDag går vi alltså in i vecka 29..
De är
2månader kvar
84dagar
12veckor.. välj själv viklet du tycker låter bäst:P


Har inte så mycket att skriva idag känner jag,
få bara mer och mer ont i fogarna för varje dag som går. Nu har jag ont konstant, innnan försvann de ju när jag var hemma och tog de lugnt men sån lyx är de inte längre, har ont hela tiden, när jag står, sitter och till och med ligger.

På tisdag ska jag på vattengymnastik så hoppas att de kanske kan hjälpa lite grann.
Och på onsdag är de kontroll hos barnmorskan som gäller, samt att även handla mat till helgen då hela min familj kommer upp och så ska vi fira min far som fyller jämnt.Info v. 29
Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig.

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur. I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen
Ska se om jag kan ta lite magbilder imorgon eller så bli de lite senare i veckan.

27+3

Inte mycket som händer just nu,
fullt liv inne i magen hela tiden.. knappt en lugn stund
få sova på nätterna än så länge iaf förutom en massa toabesök såklart, 2-4 gånger varje natt.

Nästa vecka ska jag till barnmorskan, hoppas allt fortfarande ser bra ut och att den lill* mår bra.


Nu ska jag snart ta och åka in till stan för ett möte på arbetsförmedlingen som fortfarnde inte vet att jag är gravid.
får väl se vad dom säger...
Imorgon och fredag bli de jobb för min del, ändrade till halvdagar så få hoppas att de kommer att funka, ha riktigt ont nu hela tiden. Knappt de går att ta en promenad med hundarna längre, sträckan har kortats av en rejäl bit nu.


Nu bjuder jag på lite bilder fårn idag.

 

 


27+3

Vecka 28

Idag går jag alltså in i vecka 28, 91dagar kvar.

Har fått riktigt ont nu de senaste dagarna och behöver inte göra någonting förän de gör riktigt ont. Igrå var en riktigt besvärlig dag, hade jätte ont.
Skulle jobbat heldag torsdag fredag nu denna veckan som kommer men de fick jag ringa till chefen innan idag och säga att de inte kommer att gå att jobba heldagar längre, måste börja lyssna på min kropp o inte vad jag själv vill. MÅSTE BÖRJA SÄGA NEJ!


Har inga bilder idag men ska se om jag kan fixa de i veckan. 

Vecka 28
BARNET:
Nu lägger barnet på sig

Från och med den sjunde graviditetsmånaden är förmågan att utsöndra insulin avgörande för barnets tillväxt. Insulin gör att socker från blodet kommer in i fettcellerna, och när sockret befinner sig i cellerna stimulerar insulinet ämnesomsättningen till att bilda protein och fett. På det sättet bidrar insulinet till att bygga upp kroppsfetter. Detta medför att den lilla börjar bli allt fylligare och rundare. Hon eller han har faktiskt redan ökat sin vikt mer än 10 gånger på 11 veckor! Från och nu med cirka 27 gram varje dag.

Mamman:

Mindre plats för lungorna

Bebisen växer och du kan känna det i din kropp. Du är allt lite tyngre och svettigare. Har du kanske märkt av att du lätt blir andfådd? Det är helt normalt. Det beror på att hon eller han växer, så det finns mindre plats för dina lungor att expandera. Du får helt enkelt ta flera andetag för att få tillräckligt med syre. Ditt hjärta slår också snabbare (för att transportera den ökade blodmängden), och därför är din andning lite snabbare än normalt.

Även om bebisen nu innebär lite mer jobb för dig, så kanske du i gengäld får bättre och bättre kontakt med det lilla livet? Om du trycker lätt på magen kanske du får en knuff tillbaka. Be din barnmorska om hjälp att känna igen bebisens kroppsdelar genom din mage. Det är kul att veta om det är en fot eller en hand som ger dig en knuff, eller om du klappar ett huvud eller en liten rumpa.


26+4 oj..

Fick önskemål om flera bilder på mig och magen av min syster.. Så är väl bara att lyda.

Måste säga att jag är lite chockad, på bilderna jag tog idag så ser jag ju hur tjock ut som helst. Är glad att jag inte känner mig så tjock iaf, för då hade jag inte mått bra... Känner mig inte alls bekväm med min mage, och större kommer den att bli..
Är bara att fortsätta kämpa med att bli bekväm i min nya roll.

Bjuder på två inte allt för fina bilder(ber om ursäkt för den dåliga kvaliten på bilderna, har bara kamera på min mobil, så en riktigt bra kamera i födelsedagspresent hade ju inte varit helt fel)

  
26+4

26+0 (14veckor till BF)

Jah då går vi in i vecka 27 idag, 14veckor kvar till BF:)
Nu dom senaste veckorna har gått väldigt fort...


Lill*n har blivit allt mer livlig inne i magen, knappt någon lugn stund. Är glad att jag få sova om nätterna iaf. Vaknar dock alltid klockan fyra halv fem på morgonen av att lill*n vaknar.
Igår sprakades de väldigt mycket på höger sida på revbenen, inga dåliga sparkar längre, gör riktigt ont när h*n just sparkar på revbenen.
Men de är så otroligt mysigt att bara ligga och känna sparkarna, att de är vårt lilla kärleksbarn där inne.

Nu har dom kommit, har börjar få lite bristningar på magen, jag som vekrligen trott att jag skulle få slippa de. Såg de i förrgår att de börjat komma några små.


Vecka 27
Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.
26+0


 
Har även blivit lite nyfrisserad, Malin klippte och färgade mitt hår i fredags
Mörkbrunt med två lila partier. Blev rikitgt nöjd, tack Malin

BM-kontroll.. 25+4

IDag vid halv nio hade jag en tid hos barnmorskan..
Hon började med att ta ett HB på mig, de var bra men kommer dock inte ihåg vad de låg på..
Fick massa tider till en föräldragrupp som börjar i maj. Bli även vattengymnastik 5gånger med början den 29mars.


Sf-mått: 25
Viktuppgång sedan start: +4kg
Hjärtljud: 150
Blodtryck: 110/70(25+2) Barnvagn

Nu äntligen är barnvagnen köpt..
Har ju länge suttit och kollat på en speciell vagn, men har hela tiden dragit ut på de och tänkt att de är länge kvar, men herregud de är ju bara tre månade rkvar.
Så i söndags så satt jag och tittade och skulle beställa, men då av en slump så hittade jag en ny på blocket. Samma märke som jag hade kollat på, och den fanns inte långt ifrån där mamma och pappa bor.
Så de var ju inget att tveka om utan bara att ringa. Pratade med en urgullig tjej och bestämde att mamam och pappa skulle hämta den som igår kväll.

Så nu finns den hos mamma och pappa och jag bara längtar tills jag få se den i real life.

Nu på tal om något helt annat så ska jag ta och göra lite chokladbollar, pratade med min kusins tjej igår och då skulle hon göra de så blev så himla sugen på de. Så måste ha de NUUU!!

Väntar även på att älskligen ska komma hem från fisket så vi kan köra lite ved från de gamla huset, ska försöka hjälpa till lite grann, men lovar att jag ska ta de lugnt. Kan stapla upp veden i pannrummet kanske medans älskligen kör.

Slänger in en bild på vagnen,
de är en crescent comfort -10


25+0

Idag gå jag vi in i vecka 26.
De är bara 15veckor kvar, 105 dagar..

De är fortfarande ett jäkla liv i magen nästan hela tiden, mysigt..
På torsdag ska jag till BM, har en del frågor jag ska prata med henne om.


Har äntligen bestämt mig för en vagn, och imorgon är den troligtvis min:)
Kan skriva mer om de imorgon och visa bilder.

Annars har jag inte så mycket att skriva idag, mamma och pappa har varit här i helgen så dom åkte för någon timme sen. Skönt de va att träffa dom.. Är inte länge till vi ses igen.V26
Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.
25+0

24+5

Idag vaknade älsklingen vid sex och var hur pigg som helst,
och då samtidigt vaknade även de lilla hjärtat i magen och började busa runt hej vilt.
OCh då gick de inte att somna om, så var bara att stiga upp och göra iordning frukost till hundarna och till mej,
mannagrynsgröt och 2 smörgåsar är standard på morgonen för mej. MÅste ha gröt på morgonnen nu för att hålla mej mätt, annars är jag lika hungrig igen efter någon timme.

La mig i sängen och åt frukost och älskligen åkte iväg för att jaga.
Tittade lite på tv och sen gick jag upp, startade upp en maskin tvätt och vek gårdagens tvätt.
Nu har jag plockat iordning lite, diskmaskinen är igång och tänkte jag skulle ta och dammsuga och torka golven.
Sen bli de en dusch.

Ikväll kommer mamma och pappa upp, dom ska vara här tills på söndag.
Va så längesen man träffade dom nu så de ska bli kul, dom ha inte sett nya huset heller.Mina små älsklingar..

24+2

Har en liten party-pingla/nisse i min mage..
Den senaste veckan ha sparkarna kommit igång riktigt ordentligt, de är full rulle hela tiden där inne. Skönt de, för nu känner man vekrligen att de är ett litet liv där inne, och att få könna de varje dag är helt otroligt.

Älskligen fick känna på magen för första gången för några dagar sen, så underbart att se hans ansikte när han känner sparkarna.

Ha legat hela morgonen och tittat på min mage, som är i en väldig rörelse just på morgonen och på kvällarna. Man ser de så tydligt nu. <3 Mys


Nu bli de att åka och jobba i 4 timmar...

   
Framsida-Pappas älskling      Baksida-Kärleksbarn
Första bodyn jag köpte till lill*n


RSS 2.0