Vecka 28

Idag går jag alltså in i vecka 28, 91dagar kvar.

Har fått riktigt ont nu de senaste dagarna och behöver inte göra någonting förän de gör riktigt ont. Igrå var en riktigt besvärlig dag, hade jätte ont.
Skulle jobbat heldag torsdag fredag nu denna veckan som kommer men de fick jag ringa till chefen innan idag och säga att de inte kommer att gå att jobba heldagar längre, måste börja lyssna på min kropp o inte vad jag själv vill. MÅSTE BÖRJA SÄGA NEJ!


Har inga bilder idag men ska se om jag kan fixa de i veckan. 

Vecka 28
BARNET:
Nu lägger barnet på sig

Från och med den sjunde graviditetsmånaden är förmågan att utsöndra insulin avgörande för barnets tillväxt. Insulin gör att socker från blodet kommer in i fettcellerna, och när sockret befinner sig i cellerna stimulerar insulinet ämnesomsättningen till att bilda protein och fett. På det sättet bidrar insulinet till att bygga upp kroppsfetter. Detta medför att den lilla börjar bli allt fylligare och rundare. Hon eller han har faktiskt redan ökat sin vikt mer än 10 gånger på 11 veckor! Från och nu med cirka 27 gram varje dag.

Mamman:

Mindre plats för lungorna

Bebisen växer och du kan känna det i din kropp. Du är allt lite tyngre och svettigare. Har du kanske märkt av att du lätt blir andfådd? Det är helt normalt. Det beror på att hon eller han växer, så det finns mindre plats för dina lungor att expandera. Du får helt enkelt ta flera andetag för att få tillräckligt med syre. Ditt hjärta slår också snabbare (för att transportera den ökade blodmängden), och därför är din andning lite snabbare än normalt.

Även om bebisen nu innebär lite mer jobb för dig, så kanske du i gengäld får bättre och bättre kontakt med det lilla livet? Om du trycker lätt på magen kanske du får en knuff tillbaka. Be din barnmorska om hjälp att känna igen bebisens kroppsdelar genom din mage. Det är kul att veta om det är en fot eller en hand som ger dig en knuff, eller om du klappar ett huvud eller en liten rumpa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Varit här förr?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Du glömmer väl inte att skriva in din bloggadress?

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0