Måste bara

Måste bara slänga in ett litet snabbinlägg.

Ikvll nu när jag och Linda låg och busade med Casper så stoppade jag in fingret lite i hans mun då han tycker de är skönt. Och när jag precis stoppar in de så känner jag något vasst. Jag tittar och då sticker de ut en liten bit av en tand..
Men är de inte lite väl tidigt?!

När fick era barn sin första tand?

Ullared

Igår blev de en sväng till Ullared...
Halv fem åkte vi hemirfrån, full bil.
Så vi var där när ullared öppnade. Hade inte så mycket som jag visste om att jag behövde köpa.
Men de blev ändå full kundvagn när vi var färdiga. Men ungefär 50% av de jag handlade var kläder till Christian. Han behövde verkligen de då han använder allt till när han arbetar på sjön. Så ni kan ju tänka er hur fina alla hans "fin"kläder ser ut.

Blev självklart lite grann till Casper oxå, bla. Påslakan, bitring, haklappar, dreglisar och lite kläder. Blev inte så mycket kläder då hela hans garderob är full plus lite i min garderob oxå, måste ju hinna använda de han redan har. Men lite kunde jag ju inte motstå att köpa lite grann ändå. Blev en hel del pyjamaser i olika storlekar.

Sen blev de massa annat småplock, handdukar, sopsäckar, lampor, wokpanna..osv..

Casper var hemma med pappa...
Faktiskt första gången som dom får en hel dag tillsammans då han tar hand om Casper helt själv. Han har ju självklart haft Casper innnan oxå men de har ju bara handlat om några timmar  när jag varit iväg. Men de hade allt gått bra, han hade dock vaknat halv sex o inte velat somna om. Han brukar ju alltid somna om o sova till elva tolv tiden;P


Igår kväll när jag packat upp allt..
Så fick Casper sig ett bad vid sju tiden och efter de fick han mat och somnade halv ¨åtta och sov fram till klockan sex imorse. De har aldrig hänt innna, han sover ju annars till halv fyra, fyra och vill ha mat och somnar om. Men ikke inatt.
Och jag klagar verkligen inte.. de var riktigt gött att får sova en hel natt.


Idag ska vi upp till svärföräldrarna senare..
när Casper vaknat och så ska jag måla färdigt hundkojan som älsklingen har byggt tillsammans med lite hjälp av svärfar naturligtvis. Den kommer bli så fin, och blev lite större än vi tänkt oss. Hälften hade faktiskt räck till våra små godingar.
Men Fin blir den iaf. Ska se om jag kan ta en bild på den sen när den e färdig så ni får se:)


Och så har åter en helg gått.
Nästa helg är de dags för dop för Casper.
Bli mycket pysslande med de denna veckan. Tur vi inte har något inbokat. Så på fredag sätter jag igång med att baka 7 tårtor. Tror dom kommer bli super goda. Har gjort mig en egen lite kombination hur tårtan ska se ut och smaka.

Förlossningsberättelse (Varning för lång text)

Tänkte att jag skulle försöka mig på en liten förlossningsberättelse. Bli ju mycket lättare nu när man har förlossningsjournalen oxå att titta på med lite tider och sånt.Vi skulle alltså bli igångsatta söndagen den 3juli kl halv tio, eftersom jag gått två veckor över tiden.
Både jag christian var såklart väldigt spända dagen innan, vi skulle äntligen få träffa den lill* som låg i magen.Vi hoppade över festen som grannarna hade, och gick och la oss tidigt för att orka med dagen som komma skulle.


Veckan som gick hade jag haft värkar från och till och pratat med barnmorksan ett antal gånger för rådgivning, men dom tyckte att jag skulle vänta hela tiden. De va väl tur de annars hade vi ju bara gått åka hem då de lugnat sig efter några timmar varje gång.


Vi gick och la oss vid nio tiden, både jag och Christian somnade nästan direkt.

Men vid elva tiden vaknar jag av att jag hade värkar. Satte på tv:n och tänkte titta lite där eftersom de jag haft värkar hela veckan så tänkte jag att detta va åter ett sånt fall där de snart skulle gå över.
Men låg nog en timme och de började bli värre, så fick upp och startade dator och tog upp "värktimern" och började klocka värkarna. De va rätt långt emellan med dom höll i sig så länge.
Gick åter och la mig i sängen för att försöka sova lite, men de gick inte alls att ligga ner.
Så gick upp igen, satte mig lite ute på altanen(var väldigt varm ute kommer jag ihåg), lyssnade på alla som pratade på festen hos grannarna.
Blev åter igen bara värre och värkarna kom allt tätare.
Ringde och pratade med barnmorskan som tyckte jag skulle vänta lite till eftersom jag klarade av värkarna väldigt bra.


Gick ut och in genom altandörren och genom köket i två timmar och tyckte att jag klarade av de bra, har även två hundar i hälarna som märkte på mig att något inte var som de skulle, så de va de enda stödet jag hade under den natten, ville ju inte väcka Christian i onödan:P. Men till slut orkade jag inte längre, utan ringde till förlossningen och sa att jag ville komma in och se om de hänt något, klockan var då fem i halv fyra på morgonen.
Går in och väcker Christian som sovit som en stock inte inte vetat om vad jag gått igenom medans han låg och sov. Han är ju inte den lättaste att väcka heller, men efter en stund så lyckas jag och säger till honom att vi ska åka till NÄL och att jag varit uppe hela natten.

"Du skojar bara med mig" är de som kommer ur hans mun yrvaken som han var.
Men han såg ju sen på mig att jag inte skojade, så han steg upp ur sängen och klädde på sig medans jag packade de sista i väskan som plånbok m.m.


03,58
Är vi på förlossningen och bli inskrivna.
Vi får träffa en jättesnäll barnmorska som vi inte hinner ha så länge tills vi får en ny.
Hon gör iaf en undersökning på mig och säger att jag öppnat mig 3cm.


05,09
Blir jag kopplad hon upp mig på en ctg.
Värkarna kommer nu med en minuts mellanrum ungefär.
Hon frågar om jag vill stanna vilket jag självklart vill. Vill ju att vår lilla bebis ska komma ut nu.

Barnmorskan tycker att vi ska gå ut och gå i korridorerna, och kanske sätta oss lite i dagrummet som de tog väldigt lång tid för oss att hitta:P

 

05,54 Har värkarna blivit värre men jag kan fortfarande hantera de väldigt bra.


07,30
Får vi en ny barnmorska som jag inte kommer ihåg så jätte mycket faktiskt av. Hon gjorde nog inget större intryck på mig.
Då lägger jag mig även i ett varmt bad som jag tycker hjälper väldigt bra, jag somnar i badet och Christian somnar i fåtöljen som fanns på rummet. Vi sov nog i nästan en timme.

När jag vaknar så vill jag bara upp och röra på mig.


09,40
Blir jag återigen uppkopplad på CTG efter att ha gått mycket med gåstolen i rummet.
Har inte öppnat mig mera. Hon föreslår att jag ska testa lustgasen då jag tycker de börjar bli ite jobbigare nu.
De var verkligen en skitrolig grej, vad jag skrattade åt Christian så fort han sa något, räckte med att jag tittade på han vissa gånger. Men vänjer mig efter ett tag och tycker att den hjälper bra, när man väl kommit på när de är man ska börja använda den.


10,25
Tar dom hinnerna på mig. De var de näst värsta under hela förlossningen, fy f*n vad ont de gjorde. Bebisen hade bajsat i vattnet så de var inte klart, men de såg jag först nu när jag läste förlossningjournalen, de sa dom ingenting om till mig. Andades så mycket lustgas när dom tog hinnerna så jag kände inte ens att vattnet rann.


Någon gång här emellan så får jag epidural som verkligen hjälpte jätte bra.

 

15,05 Tiden står inte när krystvärkarna kom igång men har ett svagt minne att de var fem minuter över tre.
Undrade innan förlossningen hur man skulle veta när krystvärkarna kommer igång. Men de känner man vekrligen.

Precis här så fick vi återigen en ny barnmorska, Malin hette hon. Hon var verkligen hur bra som helst.
15,42
Har vår lilla Casper kommit till världen. Starx därefter kom moderkakan ut.
Blev lite paff när dom säger att de var en pojke. Då jag var säker på att de skulle vara en tjej. Självklart blev jag inte ledsen för de.
Jag får sys rätt mycket men de är inget jag känner något av då jag fått bedövning.

Nu började de värsta under hela förlossningen.
Dom tog snabbt Casper ur famnen på mig och gav honom till Christian. Nu kommer jag inte ihåg så mycket.
De kommer in hur mycket folk som helst, och dom lägger sig på min mage och de känns som att dom ska trycka igenom hela sängen. Skrek typ ingenting under förlossningen (vad jag hört) men vid detta tillfälle när dom trycker på min mage så skriker jag så mycket. Gjorde så in i helvetes ont. Skulle kunna gå igenom hur många förlossnignar som helst, de va inte i närheten av den smärtan som kändes när dom tryckte på min mage.
Och när jag skriker så så trycker dom lustgasen för mitt ansikte och säger att jag ska andas, andas rätt länge och till sist känner jag hur jag håller på och svimma. Då försöker jag visa de för dom som står runt mig, men de är inte så lätt när dom håller i både armar och ben för att försöka hålla mig still. Men till slut så är de en som ser att jag håller på och svimma och dom tar äntligen av masken. Shit, de var läskigt. Och dom berömde mig så för att jag sa till. Vilket inte var de lättaste.
Min livmoder drog inte ihop sig och jag blödde väldigt mycket. Allt som allt så trycker dom ut 3liter blod på mig och dom pratar om att jag måste opereras. När dom precis ska spruta in sömnmedel så stoppar dom de och säger att dom ska göra de när jag är vaken fast jag ska få bedövning från magen och neråt. De hinner dom spruta in i mig, och precis när dom gjort de så tror dom inte att de kommer behövas.

Dom gör ett ultraljud på mig för att se om jag fortfarande blöder. Men dom hittar ingenting. så dom tror att de har slutat. Tack och lov tänker jag.

De bli återigen lugnt i rummet och där försvinner allt mer och mer folk utom barnmorskan som förlöste mig. Hon börjar städa iordning alla apparater och torkar golv efter allt blod som kommit.
Ni kan ju tänka er stackars Christian som sitter med Casper i famnen precis i nederkanten av sängen och ser och nästan får allt blod på sig, dom hade en liten hink stående på golvet men långt ifrån allt kom i den där lilla hinken.

Vi får äntligen in den efterlängtade smörgåsen, hjälp vad hungrig jag var(för övrigt så gjorde jag något med min käke under förlossningen, så än idag så har jag svårt att öppna munnen helt och de gör jätte ont). Hade ju inte ätit förän 16 timmar tidigare dagen innan. Och jag får äntligen hålla i Casper.

Vi ringer till våra föräldrar, syskon, kompisar m.m och berättar att Casper har kommit till världen.

Innan dom kör upp oss till BB så vill dom att jag ska försöka gå på toa och kissa. Jag får lite hjälp med att ställa mig upp, men håller på o svimma nästan direkt så dom lägger mig ner i sängen fort och höjer upp fotändan. Och jag hinner svimma av lite.

När jag kommer tillbaka så trycker dom återigen på min mage och de gör återigen så jäkla ont.Sen sätter dom in en kateter på mig som jag sen har i tre dagar.
Jag var sängliggandes i dessa tre dagar med försök att gå på toa själv, men svimmar tre gånger. Hade ju självklart hjälp inne på toan.
Jag fick ju inte blod förän dagen efter förlossningen.

Tredje dagen kunde jag äntligen får dusch. De va bland de skönaste jag varit med om. Så jäkla skönt. Och kunde bara uppe och gå kortare stunder.
Fjärde dagen var jag i stort sett helt återställd och då blev vi flyttade till EVA. Där var de så lugnt och skönt. Och jag var så glad att jag äntligen skulle få åka hem dagen efter.

Christian sov över första dagen, men sen de andra nätterna så var jag själv.
Fick faktiskt lämna honom till en barnmorska andra natten så jag fick sova. Casper hade skrikattacker hela tiden, då dom trodde att han brytit nyckelbenet eftersom han var så stor. Men de hade han ju inte och dom visste inte vad de var.
De var inte de lättaste att ta hand om sitt barn de tre dagarna jag var sängliggandes. Kunde ju bara ligga ner hela tiden, sitta upp fanns de inte en tanke på att göra.

Christian kom varje morgon och åkte senare på eftermiddagen varje dag. Han var helt underbar under dessa dagarna. Han tog hand om både mig och Casper.

Här har ni min väldigt förkortade förlossningsberättelse.
Bättre sent än aldrig, eller vad e de man brukar säga:P

 
efterkontroll

Idag va de ju dags för efterkontroll..
Gick bra, vi paratade bara om hur förlossningen hade varit och hur de gick med casper nu. Ska tillbaka senare lite längre fram och prata om preventilmedel.

Åkte inom Guldfynd på vägen hem..
har ju väldigt länge velat ha en klocka och nu hade jag sett en fin som jag ville ha, så åkte inom och köpte en. Så nu har jag en supersnygg klocka som pryder min arm;)

När jag var på efterkontrollen..
Så bad jag om att få min förlossningsjournal utskriven. Kommer ju inte riktigt ihåg allt så va roligt att få läsa den.
Tänkte se om jag kanske kunde få ihop en liten förlossningsberättelse med hjälp av den.Nehe nu ligger alla runt om mig och sover så ska se om jag oxå kan sova lite, är rätt trött efter en fullspäckad dag.
Älskligen fick äntligen hem sin nya båt idag, så han är överlycklig och övertrött.
Hoppas ni har haft en bra dag!

Tisdag..

Då va tisdagen här..
Idag är de efterkontroll på MVC som häller,vi ska vara för halv tre i eftermiddag. vet inte om de bli en sväng för att handla ínnan.

Jämte mig har jag 3stycken som ligger och sover. Casper somnade halv tio igår kväll och sov till halv fem då de var matdags. Sen somnade han om i sin säng till åtta, för då ville han upp och ha ny blöja o busa och prata med mamma innan de va dags för mat vid åtta och strax därefter så somnade vi om igen och sover fortfarande.

Tro jag ska lägga mig lite jag ocå o vila lite.. kolla lite på tv kanske..

Hur ser eran dag ut?Tagen nu precis, blev inte den bästa bilden då han rörde sig när blixten kom på.


Söndag..

Jaha då var åter igen en helg över..
Mamma, min moster och hennes familj åkte i eftermiddags efter att vi ätit porterstek på hjort. Visst är de tråkigt att dom åkte, men de finns ändå en liten liten känska i mig att de var skönt. De är ju ändå många personer man ska ta hänsyn till. Man är ju inte rikigt van vi att ha så mycket folk hos en och de tar ju på krafterna. Har iaf haft en toppen helg.

Efter att dom åkte..
gick faktiskt jag och Casper och la oss i vår säng för en liten power nap, medans pappa satt i tvrummet och tittade på fotboll, vilket han fortfarande sitter och gör.. Vi sov nog i en och en halv timme. När vi vaknade så var de matdags för Casper och sen så fick Casper och pappa har lite mys pys medans jag tog mej en lång och härlig dusch. Tog även och rakade benen som jag inte gjort på jag vet itne hur längesen de är. Finns verkligen ingen skönare känsla än när man precis har rakat benen. Skulle nästan kunna göra vad som helst för att få ha de året om.

Nu sitter hela familjen..
 
I soffan och myser med lite godis(jag som inte skulle äta något sånt). Älskar min sambo/fästman, Har ¨fått en helt underbar son som man undrar hur man kunnat klara sig utan innan. Och så har vi två helt underbara hundar som jag verkligen itne skulle kunna klara mig utan heller. Allihopa sitter i ett litet hörn ihoptrycka och myser.. UNDERBART

I veckan händer de inte så mycket, på tisdag ska jag på efterkontroll på mvc. Usch fick jag så skulle jag helst slippa. Ska se om jag kan åka och handla klart inför dopet oxå så man har de klart. Är ju bara 13dagar kvar.
Bild tagen för någon vecka senFina tröjan han fick av morfar.


Underbara unge


Dagens Casper


Besök

Min mamma,Min kusin och hennes föräldrar är här över helgen...
Igårkväll när dom kom så åt dom kräftor som älsklingen hade tagit med sig hem från jobbet. De va väldigt uppskattat då mamma och dom kört 27mil upp hit. Blev mycket prat och vi gick inte o la oss förrän halv tolv, tolv tiden.

Idag åkte vi till Överby på förmiddagen..
Både jag och Casper fick  hem en del saker. Jag köpte ett par skor och ett par mystofflor, köpte även två st pyjamaser(tycker de går åt så himla mycket pyjamaser, tvättar varje dag tycker jag så han behövde allt några till) han fick även vantar som han kommer behöva nu till vintern, han har ju alltid så kalla händer.
Av mormor fick han en jättefin overall som han kommer vara så fin i till vintern. Va lite svårt att veta vilken storlek han behövde, har ju börjat lite smått med storlek 68 nu, men eftersom de är ett tag till tills han kommer använda den och han växer som attan så köpte vi storlek 74.

Innan vi åkte hem..
Så tog vi oss en liten lunch på eat café och restaurang. Jag tog en sallad som jag själv mixade hur jag ville ha den.
Tycker verkligen om de stället, dom har så mycket gott. Fikar nästan alltid där när jag e på överby.

Nu sitter dom andra och spelar yatsi..
mesans jag försöker komma ikapp lite med bloggläsningen och självklart göra ett inlägg. Har faktiskt blivit bättre på att blogga nu när jag fått en bärbar data. Och de känns som att de har blivit roligare på något vis.

Ikväll bli de att vi ska grilla..
Blir fiskpaket ala Christian, kokt potatis, kall dillsås samt en stor god sallad. Självklart så bli de annat än fisk till mig. Jag ska grilla vildsvinsrevben och vildsvinsbog.

Imorgon ska dom åka hem..
Min kusin emma fyller ju 20imorgon så bli att vi firar henne lite. Jag tänkte göra porterstek på hjorten vi styckade häromdagen.. Älskar porterstek, såsen är ju bara så god.


Nu kommer lite bilder på de vi köpte idag..

 

 


  
Berättade ju för er att jag beställde mindre sänglampor i samma modell som lampan jag fick där de stod CASPER på. Igrå hade mamma med sig dom upp, så hängde upp dom innan. Är så nöjd med dom. Nu är de bara ny säng som fattas.

 
Ligga på magen är inte alls roligt.. Men försöker få han till de liten stund om dagen iaf.

 
Suga på tummen är godare än nappen


Mys med mormor på morgonen

Tänkte på de, när börjar dom få tänder??
För Casper har börjat dreggla något hemskt mycket och äter på allt som går att stoppa in i munnen. Men är de inte lite väl tidigtt eller?


har världens bästa samb0

Igår efter att vi va och skrev på faderskapet så ville älsklingen tvunget att vi skulle åka till öberby och att jag skulle gå in och handla lite mjölk m.m medans han åkte till vapenaffären. täntke inte mer på de men sen när vi kom hem så satte jag mig och skulle mata casper och då kommer han in med en bärbar data till mig.

Jag hade tidigare på dagen sagt till honom att de vore så skönt med en bärbar att kunna sitta överallt i huset och att kunna videosamtala med familjen hemma. Men vi pratade inte mer om de och tänkte att vi ha de rätt bra med den vi har nu.

Men underbara älsklingen hade varit och köpt en data iaf. LOVE YOU!

Men idag när jag skulle starta den så fungerar den inte så jag fick åka in och lämna in den och fick byta den, men då fanns inte samma modell inne så jag tog en som låg i ungefär samma prisklass men fick lägga till några hundralappar extra. Så nu hoppas jag att denna ska fungera.
Idag har vi inte gjort så jätte mycket, åkte upp till farmor och farfar innan på förmiddagen och hjälpte älsklingen att stycka hjorten som farfar/svärfar sköt häromdagen. Man är allt ltie bortskämd med kött. Har inte köpt kött i affären någon gång på tre år. De är rätt skönt att ha de så nära.

Så idag blev de hjort till middag, till de blev de kantarellsås(som älskloingen plockat innan idag) och skivade potatisar i ugen samt så testade jag sockerstekta potatis. Blev även en sallad och kokta färska majskolvar. va så himla gott. Bjöd Linda och mattias på mat.Ni får uräskta att de kanske bli lite stavfel och lite lite extra bokstäver när jag skriver.. har inte riktigt vant mig vid laptop tangentbordet ännu. trycker ner massa knappar samtidigt. 
Men de är väl något man lär sig.Så nu när jag har en bärbar kanske man kan börja blogga lite mera.. Har ju redan denna veckan blivit mer inlägg än vad de brukar vara.. 
Har dock inte fått in mina bilder ännu på datann så ni får allt nöja er med lite gamla bilder än så länge.. ÄLSKAR MIN FAMILJ ÖVER ALLT ANNAT!!!

 


Vägning och mätnign..

Idag var de alltså dags för vägning och mätning på BVC.
Så kl 10,15 hade vi tid.
Alltid lika spännande att åka dit och se hur mycket vår lilla grabb har växt. Och nu var de ju fyra veckor sen vi va där..

Sist vi var där (18/8) vägde han:
6210gram och var 62cm lång

Idag vägde han
6820gram och har blivit 65cm lång..
Stora killen :)

Kurvan gick ju rakt upp innan de första veckorna men nu gå den i en rak linje, så hon sa ingenting att de gör något om han går upp lite till. Så hon tyckte att vi skulle börja med tvåans ersättning och bland först hälften 1:an och hälften 2:an.
hade faktiskt tänkt prata med henne om just den saken men hon hann före mig:P
Så när vi var och handlade så köpte vi de, plus lite annat, mycket till dopet blev de.. Köpte även en liten present till någon som fyller år snart.
Va inom apoteket och köpte Ipren, näsdroppar och tandtråd.

Och de viktigast av allt så fick jag köpt lufthjul till vagnen på beginners. Var inte farligt dyrt heller då hon jag pratade först pratade om att dom skulle kosta runt 1600kr för fyra stycken.
Men sen när hon hade ringt och kollat så kostade dom bara 700kr:)
De va ju en beställnignsvara men hon var så snäll hon jag pratade med så hon ordnade så hon kunde ta hjul från en vagn som var paketerad.
Har inte testat dom ännu, men påsatta är dom. Så hoppas vekrligen att dom är bättre än dom vi hade innan.
Fick in lite bilder från kameran nu som jag tog igår, då vår lilla Casper var ett litet bi. Ett väldigt snällt bi:)

 

                              
        
                             
                              Han har faktiskt börjat använda bitringen lite smått, allt åker in i munnen 
                              nu som han får tag på. 

                             
                               Skorpan och Casper tog sig en liten power nap:)

Wohoo...

Äntligen har vi fått tillbaka internetet. De har inte fungerat på ett par dagar så man ha ju nästan blivit tokig. Vad man kan vara beroende av internet egentligen. Mobilen har gått varm här nu i några dagar men kan ju typ bara kolla facebook och hotmailen på den.

Helgen har varit ganska lugn och skön faktiskt.. idag åkte jag upp till svärföäldrarna och hjälpte svärmor lite med att måla i hundhuset, hon ska ju starta upp ett hundpensionat (Feskarfruas Kennel) så hon håller på för fullt. Sen bjöd hon på otroligt god middag. Baconinlindad hjortfilé, potatishalvor i ugn, kantarellsås, tomatsallad och kokta majskolvar.. Mumsigt.


Imorgon är de ny vecka och full rulle nästan varje dag.
Imorgon ska vi in till BVC och väga Casper efter de så åker vi till överby en sväng för lite shopping. Ska bland annat köpa nya hjul till vagnen, just nu har vi punkteringsfria däck, men vi är så missnöjda och de fungerar inte alls för den terrängen som vi oftast gör på. På asfalt är de hur bra som helst men när man ska köra på grusväg som de är mycket av här där vi bor så är de på tok för skakigt för lilla Casper att ligga i och stenarna fastnar i själva hjulet. Så imorgon bli de att köpa luftdäck.

Tisdag: Ska vi inte till Sirius Familjecentral och skriva på faderskapet, vi har itne fått någon tid innan så nu nästan tre månader efteråt så ska vi dit.

Onsdag-Torsdag är ingenting planerat ännu.

Fredag: ska jag på min första mammaträff genom BVC.

Helgen kan jag inte riktigt berätta ännu vad som händer då de inte är helt planerat ännu.

Usch håller på och få en rejäl förkylning nu oxå, nästan är lite rinnig, nyser  hela tiden och har en sån jäkla huvudvärk som går ner i käkarna.. Blääää hatar att vara förkyld! De är bland de värsta som finns


Bli dock ingen bild idag då sambon har ominstallerat hela datorn och han itne ha lagt in alla bilder ännu.
Men återkommer imorgon efter vi varit inne och berättar hur mycket lillemanne väger. brukar alltid gissa på vad jag tror att han väger men denna gången har jag ingen aning, de är ju trots allt 3veckor sen vi va inne om de inte är 4 veckor till och med.. Men tror iaf att han har blivit 67-68cm lång då jag ha kunnat börja använga bodys och pyjamaser i storlek 68.
Återstår att se... SPÄNNANDE!!tävling


*Jag tävlar hos Coquina om ett armband från Haze Design. Tävla HÄR du också!

:)

Liinda är här o busar med lilla Casper så jag tänkte jag skulle försöka skriva ett litet inlägg.

Börjat använda bloglovin nu, har haft de sen jag startade min blogg men de har varit sånt strul med den och så har jag väl aldrig riktigt fattat vad den har för mening:P Men så igår så började Linda prata om de så då gick jag in och fattade genast vad den hade för mening. Varför har jag inte använt den innan?! De är ju hur bra som helst, där står ju vilka som har uppdaterat och slipper gå igenom min enorma lista varje gång för att kolla om någon ha uppdaterat. Ha ju haft alla bloggar jag läser på "mina favoriter" innan och den ha blivit överfull så få inte plats mera. Såå nu skippa jag den och använder bara lovin nu:)


Imorgon ska jag till tandläkaren så pappa få ta hand om Casper några timmar då jag ska ta och handla samtidigt och fylla på kylskåpet lite.
På kvällen bli de troligtvis "Tisdagsmys" hos hannah jimmy och lilla Sebastian. :)

Och på fredag kommer prästen hit och ska gå igenom dopet.Nehe få väl vara lite social med linda och casper. :)
Recept..

Fått en del kommentarer om att ni vill att jag ska lägga upp recepten på kakorna som vi bakade häromdagen, så här kommmer dom.hi-hat cupcakes

Muffins med fluffiga marängtoppar som doppas i mörk choklad.

Antal portioner:12

Ingredienser
Muffins
3 stägg, ekologiska
2.5 dlströsocker
1 tskvaniljsocker
50 gsmör
1 dlgräddfil
2 mskkallt kaffe
3.5 dlvetemjöl
2 tskbakpulver
4 mskkakao av god kvalitet
1 nypasalt
100 gmörk choklad, av bra kvalitet, 70 %

Maräng
6 stäggvitor, ekologiska
8.5 dlströsocker
2 tskvaniljsocker
1 stcitron, saften

Chocolate coating
350 gmörk choklad, av bra kvalitet, 70%
3 mskmatolja

 

Gör så här:

Muffins
1.Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).

6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna

Maräng
8. Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.

9. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).

10. Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.

11. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.

12. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.

13. Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan).

Chocolate coating
14. Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan.

15. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.

16. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.

17. Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.


Min Kommentar: En alldeles för söt muffins för min och mina vänners smak. Ett tips: Ta inte fullt så mycket marängtopping. Den är otroligt söt.

Whoopies

Whoopies är söta småkakor som man lägger ihop med frosting i mitten. Här är två olika varianter med choklad och vanilj, samt frosting med färska hallon eller nutella.

Ingredienser:

Kakdeg, vaniljwhoopies
100 gsmör, mjukt
1.5 dlströsocker
1 knivsuddsalt
1 tskvaniljsocker
1 tskbikarbonat
1 tskbakpulver
3.5 dlvetemjöl
1 stägg, ekologiskt
1 dlcrème frâiche

Till chokladwhoopies

3 mskespresso, eller starkt kaffe
0.5 dlkakao, av god kvalitet
75 gchoklad, smält

Nutella frosting
1 dlNutella
4 dl florsocker
4 mskkakao
2 tskvaniljsocker
150 gphiladelphiaost
1 mskkaffe

Raspberry frosting
60 gsmör, mjukt
3 dlflorsocker
150 gphiladelphiaost
1.5 dlhallon, färska

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

Kakdeg
2. Vispa smör och strösocker krämigt.

3. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt.

4. Blanda i ägg, (samt kaffe och smält choklad till chokladwhoopies) och crème frâiche för hand och rör till en slät kaksmet.

5. Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll.

6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

7. Låt svalna helt och gör frostingen.

Nutella frosting
8. Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.

9. Rör ner kaffet.

Raspberry Frosting
Vispa smör, florsocker och philadelphiaost krämigt.

11. Vänd försiktigt ner hallonen.

Montering
12. Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen som en macaron eller hamburgare.

13. Dessa kakor serveras färska, samma dag som de bakats.

 


Min kommentar: Såå otrolgit goda små kakor. Hallonwhoopisen bli lite sura och inte alls söta vilket va otroligt gott. Chokladwhoopisen blev oxå väldigt goda, visst söta blev dom, men inte för söta.
JAg gjorde inte som på bilden med två olika "färger". Utan till hallonen så gjorde jag bara vaniljkakor och till chokladen gjorde jag bara med choklad.
Prova ni på dessa så kan ni väl lägga in en kommentar på vad ni tyckte:)

Bakning..

Idag är de bakdag som gäller. ska göra oss iordning nu och hämta linda sen sak vi åka och handla lite.
För idag ska vi baka. Whoopies och Hi-hats cupcakes. De är recept som vi sett på Leila bakar i frankrike. Blev så sugen på just dessa två när jag såg programet.

Så de ska bli roligt att testa dessa.

Ikväll ska vi även bjuda linda och mattias på tacos. Annars har vi ingenting planerat denna helgen . tar dagen som de kommer.Choklad och hallon WhoopiesHi-hats cupcake. De är chokladmuffins med typ mumsmums topping.


MÅste ju självklart ha en liten bild på min lilla sötnos.

RSS 2.0