26+0 (14veckor till BF)

Jah då går vi in i vecka 27 idag, 14veckor kvar till BF:)
Nu dom senaste veckorna har gått väldigt fort...


Lill*n har blivit allt mer livlig inne i magen, knappt någon lugn stund. Är glad att jag få sova om nätterna iaf. Vaknar dock alltid klockan fyra halv fem på morgonen av att lill*n vaknar.
Igår sprakades de väldigt mycket på höger sida på revbenen, inga dåliga sparkar längre, gör riktigt ont när h*n just sparkar på revbenen.
Men de är så otroligt mysigt att bara ligga och känna sparkarna, att de är vårt lilla kärleksbarn där inne.

Nu har dom kommit, har börjar få lite bristningar på magen, jag som vekrligen trott att jag skulle få slippa de. Såg de i förrgår att de börjat komma några små.


Vecka 27
Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.








26+0


 
Har även blivit lite nyfrisserad, Malin klippte och färgade mitt hår i fredags
Mörkbrunt med två lila partier. Blev rikitgt nöjd, tack Malin

Kommentarer
Postat av: Maria

Jätte fin färg :)

2011-03-13 @ 13:48:30
Postat av: Jennie ♥

klapp klapp på magen

sparar denna bild till du vet vad.

2011-03-13 @ 14:22:51
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: Alexandra || Oändlig längtan

Mys! Riktigt snygg färg i håret btw :) Stor kram!

2011-03-15 @ 12:49:24
URL: http://alexlindstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Varit här förr?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Du glömmer väl inte att skriva in din bloggadress?

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0