Recept..

hi-hat cupcakes
Muffins med fluffiga marängtoppar som doppas i mörk choklad.
Antal portioner:12
Ingredienser
Muffins
3 stägg, ekologiska
2.5 dlströsocker
1 tskvaniljsocker
50 gsmör
1 dlgräddfil
2 mskkallt kaffe
3.5 dlvetemjöl
2 tskbakpulver
4 mskkakao av god kvalitet
1 nypasalt
100 gmörk choklad, av bra kvalitet, 70 %
Maräng
6 stäggvitor, ekologiska
8.5 dlströsocker
2 tskvaniljsocker
1 stcitron, saften
Chocolate coating
350 gmörk choklad, av bra kvalitet, 70%
3 mskmatolja
Gör så här:
Muffins
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna
Maräng
8. Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.
9. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
10. Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.
11. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.
12. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.
13. Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan).
Chocolate coating
14. Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan.
15. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.
16. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.
17. Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.
Min Kommentar: En alldeles för söt muffins för min och mina vänners smak. Ett tips: Ta inte fullt så mycket marängtopping. Den är otroligt söt.

Whoopies
Whoopies är söta småkakor som man lägger ihop med frosting i mitten. Här är två olika varianter med choklad och vanilj, samt frosting med färska hallon eller nutella.
Ingredienser:
Kakdeg, vaniljwhoopies
100 gsmör, mjukt
1.5 dlströsocker
1 knivsuddsalt
1 tskvaniljsocker
1 tskbikarbonat
1 tskbakpulver
3.5 dlvetemjöl
1 stägg, ekologiskt
1 dlcrème frâiche
Till chokladwhoopies
3 mskespresso, eller starkt kaffe
0.5 dlkakao, av god kvalitet
75 gchoklad, smält
Nutella frosting
1 dlNutella
4 dl florsocker
4 mskkakao
2 tskvaniljsocker
150 gphiladelphiaost
1 mskkaffe
Raspberry frosting
60 gsmör, mjukt
3 dlflorsocker
150 gphiladelphiaost
1.5 dlhallon, färska
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Kakdeg
2. Vispa smör och strösocker krämigt.
3. Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
4. Blanda i ägg, (samt kaffe och smält choklad till chokladwhoopies) och crème frâiche för hand och rör till en slät kaksmet.
5. Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll.
6. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
7. Låt svalna helt och gör frostingen.
Nutella frosting
8. Vispa nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
9. Rör ner kaffet.
Raspberry Frosting
Vispa smör, florsocker och philadelphiaost krämigt.
11. Vänd försiktigt ner hallonen.
Montering
12. Bred lite frosting på undersidan av en kaka och tryck fast en annan på frostingen som en macaron eller hamburgare.
13. Dessa kakor serveras färska, samma dag som de bakats.
Min kommentar: Såå otrolgit goda små kakor. Hallonwhoopisen bli lite sura och inte alls söta vilket va otroligt gott. Chokladwhoopisen blev oxå väldigt goda, visst söta blev dom, men inte för söta.
JAg gjorde inte som på bilden med två olika "färger". Utan till hallonen så gjorde jag bara vaniljkakor och till chokladen gjorde jag bara med choklad.
Prova ni på dessa så kan ni väl lägga in en kommentar på vad ni tyckte:)
O Leilas recept det första,gott!Nu finns det lite svar i min blogg. Jisses vad kul att du läser min blogg hade ju inte en blekaste aning om det, du har aldrig kommenterat jööh;)Vänersborg med ännu roligare ju närmare oss det är!
Ja det kanske du gjorde,när du säger det så känner jag igen din adress;) Man ahr en förmåga att tappa bort alldeles för många bloggar, särskilt de som man itne frekvent kommenterar med...därför finns ju bloglovin;)
Hade varit kul att dra ihop en höst mammaträff;)
Hejusan,men s kul! :) Jag tycker också det är skitroligt att läsa andra bloggar med bebisar!
Oj, det var ju inte alls så stor skillnad på våra små då :D Hur stor är han nu? Julian går ju upp jättemycket i vikt fortfarande trots att han var så stor när han föddes ^^ Men jag tycker att bebisarna ska vara tjocka, det är ju så mysigt :D
Har med det o är dålig på att använda men det är ju faktiskt en kanon funktion så man inte tappar bort...Åh vad kul då skall jag försöka få ihop ngt!
Den är från kappahl :)
sv: Jag funderar också på det där med storlek. Funderar på 74 som är 7-9 månader. Risken finns att den inte räcker hela vintern men i alla fall större delen av den (förhoppningsvis). Nästa storlek är ju 80 och det är 10-12 månader och den kommer ju vara alldeles för stor nu i början på vintern. Det man har att välja på är om ungen ska drukna i overallen till en början men kunna ha den hela vintern eller så tar man en storlek som räcker från början på vintern men att den kanske kommer vara för liten redan i feb kanske. Det är svårt men jag chansar på 74:an tror jag =)
Kan tillägga att Magdalena har storl 62-68 idag så 74 borde vara lagom till nov-dec kanske.. Svårt att gissa sig till hur snabbt dom små kommer växa. Det går ju så fort =P
sv: Ja men visst är det. Jag ska göra fransk manikyr med låååånga tippar. Är ju van vid att ha långa naglar men nu de gick av och är korta känner jag mig väldigt handikappad.. :)
hi-hat ser mycket goda ut, kanske ska testa men ser svårt ut att göra :)
Vilka goda recept...