Tårta

Idag har jag gjort en riktig sommartårta..
Få väl se om den är lika god som den ser ut att vara.
Men först bli de grillning:)32+5

Jaha, idag har man blivit ett år äldre. 21År..
Vaknade tidigt imorse och fick rosor och presentkort av min älskling. Fick en fin våreld och presenkort av svärisarna oxå. :)

Förra helgen fick jag ju kameran av min familj som jag är jätteglad över, kommer vekrligen att användas flitigt nu när lill*n snart kommer.

Idag vet jag inte om de kanske bli en liten sväng till stan, de pratades om de igår iaf så vi få väl se.


 
Jag förra sommaren..                                                                Och jag i början av april..

32+3 Bildbomb

Detta inlägget bli endast en stor bildbomb.. Har inget roligt att berätta som händer denna veckan.
Mer än att jag fyller år om två dagar..
familjen firade mig lite i förskott förra helgen när vi va nere i småland, och då fick jag äntligen en riktig kamera. Så nu är de slut på dåliga mobilbilder:)
Skönt att ha en riktig kamera nu då de snart är dags för lillen i magen att komma ut.

Sätt er till rätta och va beredd på lite bilder:)32+3


Frille, en av nio valpar.


Storasyster Linda

 
Jag innan de är dags för 1årskalas.

 
Jag och min älskligen!


Bästaste som finns!! <3

  
Av min kusin och hans tjej fick vi låna en BabyBjörn Babysitter, Bilbarnstol, Sele och Babywatcher.
Tack så mycket


Fick hem grejerna från ullared som jag bad syster och mamma köpa.


Hjärtat


Lilla Frida(Eika som hon nu heter) som vi hade med oss hem till Christians moster m. familj
En riktig liten sötnos.


32+0

Vecka 33
Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda.

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.Magbild kommer någon annan dag när jag har lite mera tid.

31+3

Tänkte bara uppdatera lite om hur BM-besöket gick igår...
Alla prover o allt såg bra ut, yrseln va inget ovanligt. Har varit skönt att slippa de i någon dag nu men idag är de tillbaka, så vågar inte riktigt vara uppe och gå för mycket. Men ha ställt mig och gjort chokladmuffins med daim och vit choklad i som jag tänkte att jag skulle upp och bjuda min älskade yrkesfiskare (de andra oxå förstås) på.


Sf-mått: 31
Blodtryck: 105/75
Hjärtljud:  135
Vikt (sen start):  +7kg

31+1

Igår gick vi alltså in i vecka 32. Vilket betyder att de är 62dagar kvar. Shit nu går de verkligen fort, tycker inte alls att de va längesen vi berättade för alla att jag va gravid.

Nu börjar de verkligen kännas oxå att man är gravid, ont har jag ju haft hela tiden men nu börjar man vekrligen gå som en pingvin oxå. Inte alls världens smidigaste längre.

Har även varit lite yr och illamående i någon dag, ska kolla upp de hos barnmorskan när jag ska dit imorgon.
annars händer de inget roligt denna veckan, förutom att jag ska hem till Smålandet på fredag.
Bli kalas för mitt kusinbarn Ville som fyller 1år. Vi ska ta med en av pappas valpar upp som christians moster m. familj ska ha och så ska vi ha med massa bebissaker upp, bla bilbarnstol som vi få låna av min kusin och så köpte ju syrran massa saker i ullared som amningskudde, badbalja m.m. 


Vecka 32

Barnet:

40 cm och 1.7 kg.

32 veckor gammal och inlagringen av underhudsfett fortsätter. Barnet skall gå upp ungefär 2 kg på de resterande 8 veckorna. Det är starkare och kan ge dig rejäla kickar. Om barnet sparkar rakt på din urinblåsa kan du till och med kissa på dig. Hjärnan fortsätter att utvecklas och växa. Man vet att barnet vid den här tiden har aktivitet i hjärnan både när det är vaket och när det sover. Om det betyder att barnet drömmer har man däremot inte kunnat påvisa. På små pojkar börjar testiklarna nu att gå ner i pungen.

Mamman:

Nu kommer den stora magens tid.

Du behöver mer vila, mat och dryck för att orka och för att barnet skall kunna växa ordentligt.Beroende på var ni bor i Sverige har ni troligen redan tagit ställning till var ni skall föda. På många håll finns fler än ett alternativ. Vanligast är att man väljer den klinik som ligger närmast hemmet, det känns oftast tryggast och enklast. Det finns de som vill föda hemma. Då är det viktigt att man i mycket god tid får kontakt med någon av de barnmorskor och läkare som arbetar med hemförlossningar. De är inte så många men fråga er barnmorska om det finns någon i ert närområde, eller sök på internet.
Ska gå och ta några rykande färska bilder oxå på magen nu..


Bild från i  fredags


31+1


30+2

Idag är de vattengympa som gäller, känner inte alls för de faktiskt idag.. Men få väl ta och gå då jag troligvis inte kan gå nästa tisdag.
Har inte så mycket mer att säga mer än att jag ha väldigt ont i ljumskarna och blygdbenet.. Så jag har vilat precis hela dagen.. skönt de oxå då jag ha hjälpt älskligen hela helgen och igår.

 30+0

Idag går vi in i vecka 31
Nu är de 9veckor kvar... Har verklgien gått hur fort som heslt. I början gick de jättesakta men nu de senaste har de gått hur fort som helst.. 9veckor.. Sjukt..

Har egentligen inte så mycket att skriva idag.. Foglossningen har veklrien blivit så mycket värre, nu ska jag vara glad om jag kommer till brevlådan och tillbaka när jag är ute och gå med hundarna.
Dags för vattengympa på tisdag igen, känner inte att de ha hjälp något hitills men de är skönt att få komma ner i de varma vattnet och känna att man kan röra sig lite mer än vad man annars kan göra.

Vecka 31
Kanske börjar du bli något glömsk.
Ju närmare förlossningen du kommer, desto mer vänder du din uppmärksamhet mot ditt ofödda barn. Naveln sträcks ut mer och mer, eventuellt börjar den puta ut. Efter förlossningen återfår den sitt normala utseende. Det kan vara bra att veta: Hur andfådd du än känner dig får barnet tillräckligt med syre.

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.


29+5 Bildbomb..

Nu bli de en bildbomb frå¨n förra helgen då hela familjen var här.. Bilderna ha tvillingsyrran Jennie tagit. http://jennsiii.blogg.se/


 
                                                                                                              Jag och storasyrran


Jag..


Min älskling, VÄRLDENS BÄSTA!!


Jag bowla, först gick de jätte bra, men sen fick jag alldeles för ont och de gick inte alls.


Nästan hela gänget..OBS! jag gör mig till väldigt på bilden..

 
Storasyster och Jag                                                         Jag och min lilla Skorpan


KOlla in nya barnvagnen..


Siri och skorpan ville ju självklart vara med när de bjuds på chips:P


Dagen efter då de bjöds på mat hos svärföräldrarna.

Väntar på.. 29+3

Väntar ju på att min syster ska få tummen ur och skicka bilderna fårn helgen, men eftersom de inte gå så fort så få jag väl lägga upp lite bilder jag ha tagit med mobilen på magen, vagnen m.m.


Tävla även om en namntavla från FORMELi som skulle passa så bra nu när vår lilla skatt snart kommer..
Kolla in.. http://lindablom.se/2011/april/tavling-vinn-valfri-tavla-fran-formeli.html#comment

Barnvagnen som jag är så himla nöjd med..


Snuttefilt+ nappar


Söt barbapappaskallra och en söt nalle som spelar jättesöt melodi när man drar i svansen


Bäddad med jättefint påslakan


Kläderna vi fick, 2bodys, 1pyjamas och en hjälmmössa
Vagnen och allt som låg i fick vi av min underbara familj, tack så mycket...29+1

vecka 30

Idag går jag in i vecka 30, viket betyder att de är 10veckor kvar.
Sjukt..
Ifredags så kom min storasyster hit, hämtade henen vid tåget halv tio på kvällen. Gjorde inget särskilt när vi kom hem utan gick och la oss ganska direkt efter.
På lördagen så skulle ju resten av familjen komma upp. Pappa fyller ju år imorgon så vi skulle fira han lite. Så vi hade bokat bowling och sen att vi skulle hem hit och äta en trerätters som jag o syrran förberett på dagen.

Kvällen var väldigt lyckad med många skratt och trevligt sällskap.

Fick även äntligen se våran barnvagn in real life. Är verkligen så himla nöjd med den, tycker den är så mycket finare än på bilderna jag sett. Och lätt att köra m.m.
Den var redan bäddad och färdigt, lite kläder låg de i, nappar, ett gosedjur som spelar melodi, ett litet barbapappagosedjur, snuttefilt. Va så fint.. Tack så mycket.. Nu längtar man ju inte ännu mera efter den lilla i magen, och att man ska få använda vagne.

Kommer lägga upp bilder en annan dag på helgen, vagnen, kläderna, magen m.m.


Vecka 30

Barnet:

Hicka

Kroppen växer och samlar på sig mer underhudsfett. Hjärnan fortsätter att utvecklas och vecka till sig, och lungorna är nu nästan helt klara, fullmogna. När din bebis övar på att andas kan han eller hon få hicka. Det känns som små ryckningar i livmodern, som små kramper. Det här är något som du kommer att få uppleva ofta under de kommande veckorna.

Mamman:

Var finns damernas?

Välkommen till den allra sista delen av graviditeten! Hur mår du? Den här perioden kan vara tung, både fysiskt och mentalt. Många kvinnor känner sig trötta och upplever “förvärkar” då och då. Glöm inte att vila under dagen med fötterna högt. Ät nyttig mat, rör på dig i friska luften och gå lägg dig tidigt. Det kanske låter som rena rama ålderdomen, men det är faktiskt bra för dig att prova pensionärslivet just nu. Lyssna på kroppen och var snäll mot dig själv. Du har fortfarande tio veckor kvar!

Är du kissnödig för jämnan? Eller läcker du en aning när du skrattar eller rör på dig? Det är inte alls förvånande eftersom bebisen tar upp mer och mer plats och dina inre organ får mindre och mindre utrymme. Nu är det urinblåsan som blir klämd och tryckt på; den rymmer inte lika mycket som den brukade. Gör dina knipövningar. Det kanske inte är så kul, men du har verkligen nytta av dem på många sätt, både nu och senare.


RSS 2.0