Småland

Nu var man nere i småland igen, kom igår eftermiddag, dock åkte jag ner utan min älskade som inte kunde lämna fisket:( men fick iaf med mig lilla skorpan så jag är inte helt utan min lilla familj.

Jag och syrran fyllde ju som sagt år igår, jag mötte upp henne i Ljunby för att tillsammans göra vår systemdebut. Vi köpte bara några cider var, bara för att vi kan liksom. Jag är ju ingen stordrickare längre. Vet inte varför, det har bara blivt så.

Kommer lägga upp lite bilder på de som jag fick igår. Blir kalas imorgon så då blir de förhoppningsvis mer presenter:)

Har ovit väldigt oroligt inatt, vet inte om de berodde på att de var så tomt jämte mig eller vad de var. Men ska se om jag kan få mig en liten power nap under dagen.
Blev precis klar med efterrätterna som vi ska ha imorgon och har även marinerat lite kött till ikväll som vi ska grilla. Mums.

Skorpans och Vilmas möte gick väldigt bra, ute gick de kanon bra men inne tyckte skorpan inte alls om vilma, hon bara morrade och visade tänderna men nu har hon vant sig vid vilma så nu busar dom för fullt. Dom har hållt på hela morgonen så nu är båda helt slut så dom ligger här nedanför mina fötter och sover båda två. Såå söta.

Regnet bara öser ner så få se om de bli den dagliga promenaden för skorpan idag. Varken jag eller hon har lust att gå ut när de regna.
Snart väntar de en varm dusch på mig, men först ska jag självklart ladda upp lite bilder.


Ljusgrej som jag fick av tvillingsyrran och Stefan

(Sån jag länge velat ha)

Halsband som jag fick av familjen Rosholm

Av mamma och pappa fick jag denna parfymen och ett presentkort på en

helkroppsmassage


..fick även sättpotatis av mamma och pappa


Av min älskade Christian, hans moster m. familj och hans mormor fick jag detta

presentkort på mean line tattoo:)

(Snart sitter den)

Nu på förmiddagen har jag gjort 4 stycken sånahär.

Hallonpannacottapaj som vi ska ha på kalaset imorgon

 

 


Imrogn..

Har jobbat måndag-onsdag denna veckan, och är helt slut i mina fötter.

Ikväll blir de onsdags mys med hannah och jimmy, ska bli riktigt kul, var längesen nu.
Gjorde iordning all mat igår så de är bara kycklingen som ska grillas(hur de ska gå när de regnar ute, men de är Christians problem). Gjorde en potatissallad till och så majskolvar som oxå ska grillas. Till efterrätt bli de hemmagjord Daimglass m. Jordgubbssallad. Mums mums.

Imrogn drar jag till småland vid elva tiden, blir en sväng inom systemet. Premiär imorgon juh, För imorgon bli jag 20ÅR!!!! Wiiihooo,..
Christian följer juh inte med ner men jag kommer att ha med mig Skorpan, så jag inte bli helt utan min lilla familj. Kommer saknar min sambo något så otroligt mycket. Saknar han ju bara om dagarna när han jobbar. Jobbigt jobbugt.

Nehe, nu ska de grillas.. (försöka iaf)
Ha de bra.
P.S Glöm inte min dag imorgon:P





Jag med svart hår, gillar de faktiskt... nu i efterhand.

-... men jag gillade oxå när jag hade de såhär ljust..
Få ta en funderare om man kanske ska ta och bli något av detta


uhh..

Nu var snart denna söndagen över oxå.
Ny vecka imorgon och de är bara 4 dagar kvar till man är 20, känns konstigt.


Har varit hos sara hela eftermiddagen, malin skulle färga hennes hår och så rullade hon mitt hår så de skulle bli lockigt. Har ju lite funderingar på att permenenta mig nu inför sommaren så man slipper föna och platta de hela tiden så fort man har badat. Men jag är lite klyven nu, de var inte lika snyggt på mig som jag mindes de. Så får se hur dessa planerna slutar.

Nu har jag precis kommit hem från svärföräldrarna och har ätit middag där. En riktigt söndagsmiddag, vildsvinsstek, potatisgratän och beasås. Riktigt gott. Skulle vilja göra stek oftare här hemma, men min andra hälft tar ju aldrig stekar, färs och snitzel är de han tar.
Men de ska bli ändring på detta nästa gång!!

Imorgon ska jag jobba, likaså¨på tisdag och onsdag.
Usch, känner vekrligne inte för detta, trivs så bra och vara hemma, även fast jag vill tjäna egna pengar.
Men har vant mig vid att vara hemma och hjälpa älskligen med fisket.
Aja, bli nog bra



På torsdag drar jag och skorpan ner till småland. Ska bli gött, men kommer att saknar min Christian så otroligt mycket. Saknar han bara när vi varit ifrån varandra en timme, och en hel dag är riktigt jobbigt.
Nu bli de en hel helg, och hade ju även kanske velat stannat till måndag, tisdag. Så man kan hälsa på på skolan en sväng innan man åker hem . Men de får vi ta då, känner jag mig själv rätt så kommer jag vilja åka hem redan dagen efter jag kommit.

Älskar dig Christian, du är de bästa jag har!!!

Ett tag sen

Nu var de allt ett tag sen jag uppdaterad här på bloggen. Vilket märks tydligt på statistiken. Den har sjunkt varje dag. Inte kul.
Men ska försöka bli bättre på att uppdatera.

Igår var vi på Malins skola (Svenska Frisörskolan) och tittade, dom hade lite modevisning och öppet hus.
De var även en liten tävling, som jag och linda skulle göra. Haha frågorna var inte dom lättaste men de är ju tur att internet finns i mobilen:P Hoppas att vi vinner iaf, fast skulle ändå inte kännas helt rätt om vi vann med tanke på att vi inte kunde svaren på riktigt. Men nog slet vi hårt för att klara frågorna.

Älsklingen och jag kom hem för en timme sen, vi har varit i stan och handlat mat. De behövdes, ekade så i vårt kylskåp. Men nu är de fyllt igen. :)
Blev även en liten lunch på McDonkan, de var längesen vi åt där så de var gott.
Nu blir de att plocka in tvätt och hänga ut ännu mera tvätt. Sen ska jag försöka så lite av mina fröer som jag fått av syster, bla. Morötter, palsternacka, sockerärter och sallad. Mina blommfrön tro jag gick åt skogen, planterade ju dom förrra veckan men har haft en siri som trampat runt i dom och jag har ju inga "gröna fingrar" så tro jag ska ta mej och köpa färdiga blomplantor och plantera. Mycket lättare.

Har tyvärr inga bilder eller jo de har jag ju, ska koppla in mobilen och ladda över lite nya bilder från denna veckan.
Så håll tillgodo:)


Jag igår..


Min plutt Skorpan, vi åker till småland nästa torsdag


Make over..

Nu har jag städat lite, och tvättar för fullt denna dagen oxå.
Innan dess så gjorde jag färdgit min garderob som jag började med igår mordse, slänga sånt man inte använder, tvätta en del som jag inte använt på länge och framför allt vikt ihop alla kläder och lagt dom på sin rätta plats. De senaste månaderna har alla kläder legat i en stor hög på golvet inne i garderoben. OCh tro nog att de kommer se ut så snart igen men ska verkligen försöka att ha ordning på de denna gången.

Idag fick jag en hel renovering av mitt ansikte, de var verkligen behövligt och så jäkla skönt. Fick ju de i present av älskligen och hans syster att få färga hårer, ögonfransarna och ögonbrynen. Och idag kl nio satttes detta igång. Blev vekrligen totalt nöjd med de.
Har aldrig färgat mina ögonbryn/ögonfransar så de var veklrigne kul och blev sån förändring. Malin plockade mina ögonbryn oxå(vilkeet jag heller aldrig har gjort) Sån otrilig skillnad de blev.

Tack ännu en gång för denna present!

Nu ska jag och älskilgen sy lite nät, sen blir de tacos till middag idag, var längesen vi åt detta och de ska bli sååå gott.

Nu kommer de lite bilder på hur min make over blev.


FÖRE


Efter


Blev grymt nöjd med ögonbrynen

  

Nu är de inte länge kvar..

Idag är de bara tio dagar kvar tills jag och syrran fyller 20år. Vad har åren tagit vägen?!

Imorse städade jag lite och hängde även idag ut massa tvätt.(fatta firtfarande inte hur de kan vara så mycket tvätt hela tidne)
Och vid elva tiden ringde älskligen och ville ha hjälp med all fisk. När jag kom upp dit så visar de sig att vi ska åka och vecka lite nät först innan vi ska packa all fisk. Jag var ju inte riktigt klädd för att åka ut på sjön, så sprang upp och lånade en jacka av svärmor.
Var väldigt kallt att åka hela den långa vägen som vi åkte, men när vi kom fram så blev de riktigt varmt och skönt, älsklingen började på och arbeta och jag la mej ner i båten och började arbeta på lite solbränna i ansiktet(dock blev de nog inget resultat).
När vi kom tillbaka så var de bara att börja packa ca300kg fisk som skulle skickas iväg senare på kvällen.
De gick faktiskt väldigt snabbt och enkelt.

Malin kom ner och fick en lite för tidig födelsedagspresent, ett kuvert där de stod följande i:

"Grattis i förskott Sofie!
Hejsan nu fyller du snart 20 år och kanske
vill vara lite extra fin. Du har fått i present
utav mig och Christian en färgning av ditt
hår, ögonbryn och ögonfransar. Onsdagen
den 20/4 klockan 09.00 ska du vara på
svenska frisörskolan i trollhättan, och där
kommer jag att ta emot dig.
Hoppas du får en trevlig dag
MVH Malin och Christian"

Detta var verkligen en toppen present:)
Ser verkligen fram emot morgon dagen.

Nu har jag precis kommit hem, har hunnit hämta in lite ved och börjat elda. Hoppas på att älskligen kommer hem snart så vi kan äta, är vrååål hungrig.
Har dock inte kommit på vad vi ska äta, bli något enkelt.

Bli att äta framför tv;n och bårde jag och han kommer sanerligen att somna fort.

Ha de bra.


Mina underbaringar.. <3


Baby ville inte vara med på bild..




Fick bli en liten bild på mej oxå i båten..


Nyss hemkommen..

Igår blev de ju en helkväll hos sara och timmy. Grillade och en massa Wii spelande blev de. Väldigt trevligt, som alltid när man e där:)

IDag vaknade jag readn vid sju och kunde inte somna om.
Gick upp och grejade en massa, gjorde iordning lite fika som jag skulle ha med mej på
Viltspårskursen.
Första gången jag är på något sånt.
Men de va väldigt kul och lärorikt. Dock är de kanske ingenting för mig, men ska ge de en chans.

Hade med mig Siri piri, och hon var duktig. Var kanske mer jag som behöver träna(massor)

Nu har jag hunnit med och städat lite och hängt ut ännu mera tvätt.

ÄLskligen är och jobbar idag, vet inte riktigt när han kommer hem. Ska försöka ha någon mat färdig tills dess men varken jag eller han vet inte vad vi ska ha och äta.

Ha en bra söndag, nu bli de att slappa resten av denna dagen.


Grillningen i fredags..


Lördag

Då var de helg igen.
Igår blev de ju grillat, de var riktigt smarrigt. Gjorde ju en potatissallad, som blev hur god som helst. Dock blev den lite torr då jag inte hade så mycket creme fraiche hemma, men de blev god och de är huvudsaken.

Egentligen skulle vi åkt bort till Alex och Felicia som skulle ha fest, men efter att vi hade ätit så blev vi så himla trötta och klockan var redan nio. Så tillsammans bestämde vi att vi bara skulle vara hemma och ha en myskväll, då vi knappt har sett på hela veckan när min älskling har pendlat mellan de ena jobbet till de andra. Så de var veklrigen välbehövt att bara få vara hemma med dom man älskar högst av allt.

Älskligen gick upp vid sju imorse och skulle ut på sjön, men är lite skeptisk om han åkte ut på sjön. De blåser rätt rejält idag.
Och som vanligt kunde inte jag somna om, så satte på tv:n lite.
Men kunde inte ligga still där så länge, eftersom både min, siri och skorpans mage kurrade av hunger så gick vi upp.
Gjorde iordning hundarnas mat och började sedan att städa lite(bara plocka iordning lite) och diskade sedan gårdagens disk. Sen fick jag oxå i mig lite frukost.

Och nu har jag hängt ut lite tvätt och har även gjort en jordgubbssorbet som står i frysen.

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, få väl se vad min älskade har bestämt när han kommer hem :)

Ha en toppen lördag alla!


Baby, du är mitt allt!


orkar inte..

Jag orkar inte skriva ett långt inlägg idag så de bli bara lite kortfattat.

Har sån himla huvudvärk just nu så jag vet inte vad jag ska göra. de är fruktansvärt.

Idag har jag hjälp älskligen och lägga ut lite nät.
Och har även (äntligen) fått tvättat bilen idag.
haha nu kom skropan upp i mitt knä och ussaröä pussar ihjäl mig, hon e för goo..

Älsklingen åkte och skulle spela fotboll nu, hade faktiskt tänkt följa med men känner att mitt huvud inte klarar de.
När han kommer hem ska vi grilla, mums, jag har gjort en potatissallad som stå i kylen och gottar sig.
Annars vet jag inte vad kvällen har att erbjuda.

Ha en bra helg!


busing


Dessa sådde jag igår, får väl se om de blir något av de. Har ju inga
gröna fingrar precis.


och dessa ska vi så..när de nu bli av.

Har precis kommit hem ..

När jag satt här hemma i min ensamhet(med hudarna oxå såklart) och hade sytt ett nät och påbörjat mitt andra fick jag ett litet ryck att jag skulle åka o veckohandla nu ikväll så jag slapp detta imorgon när jag hade jobbat. Bytte om och drivade iväg i pärlan.

Så nu kom jag precis hem, har packat upp allting. Och de känns så jäkla gött att ha de gjort.
Nu kommer ju snart älskligen hem oxå, eller ja de är ju en timme kvar itlls dess, men de ska jag nog allt klara av.
Nu bli de att ta något att äta, ha inte ätit sen imorse. Bli nog en ciabatta och en tallrik med yoghurt. Mums.

Tjingeling..


Gött...


Skorpan igår när vi var ute..

att en kratta kan vara så roligt..


Baby needs mee..

Då var de onsdag denna veckan oxå.
Vaknade vid sju imorse och kunde inte somna om, älskligen åkte en halvtimme/timme innan och skulle ut på sjön.
Siri och Skorpan var oxå ovanligt pigga, Kan vara för att solen redan var uppe och sken i sprinngan mellan rullgardinen och väggen. Har haft såna sommarkänslor nu varje morgon, är så härligt när solen skiner. Man blir mycket piggare.
Jag tog en liten snabb promenad med de små busarna, sen ville dom att vi skulle gå in och göra iordnign frukost-Både till mig och till dom såklart.
Tog mina smörgåsar och satte mig i sängen och kollade lite på tv.
Men så långvarig blev jag itne där, åt upp och börjarde sedan plocka iordning lite och diska. Så skönt att få de översökat på morgonen och man komemr verkligen igång.

Gick ut i trädgården och leka lite med dom små busarna, kastade pinnar och bollar, De tycker odm är roligt.
Sen ringde älskligen vid halv elva och frågade om jag itne kunde komma upp och hjälpa honom, eller nej, egentligen sa han bara att han hade kommit iland och att jag kunde komma upp om jag ville. Och självklart gjorde jag de:)
Tog doggisarna med mig och åkte upp till min sötnos.
Och när jag kommer så fick jag genast massa jobb att göra(han behövde massa hjälp, därför han ringde men de ville han inte erkänna). Men jag sa faktiskt inte nej till att få arbeta lite, så var bara att ta på mina handskar och börjar rensa och filéea gös. De var en hel del som skulle filéeas och han skulle ju iväg och obba vid halv två.
Snabba som vi var så han vi även att packa 150kg fisk så han slapp göra de imorgn.
(Kommer lite bilder på detta sen)

Nu kom vi hem för en kvart sen och älskligen bara bytte kläder och tog mackorna som jag gjort till honom och åkte. Han skulle nog bara jobba till nio idag. Vilket han oxå gjorde igår.
Jag vet inte ritkigt vad jag ska hitta på idag, skulle behövt tvätta bilen men fick ju hjälpa älskligen så orkar inte åka upp dit igen.
Bli nog en liten power nap framför tv. Sen bli de en promenad för att hämta posten.
Ska plocka in lite tvätt och hänga ut ny oxå.
Sen ska jag självklart sy ett nät idag oxå. Kanske till och med kan bli två. Lånade en film av svärföräldrarna som dom hade hyrt så kan kolla på den samtidigt. Men de få bli senare ikväll.

Ne nu bli de att göra dom andra två sällskap som redan har somnat gött i sängen.
Tjingleing.


LIte suddig bild, men här står vi o filéear.


Baby som stå o filéea.


en liten del av gösfileérna.

Packetering på gång, jag har radat upp lådor med is i...


..och älsklingen packade och vägde allt.


En del av fisken. 150kg.


Tisdag..

Jaha då va tisdagen här igen..
Vaknade imorse när älskligen gick upp(06.30) fick min morgon puss sen åkte han.
Jag somnade om i en halvtimme, sen blev jag väckt av en siri som sitte o håller på o spy på golvet. Jag far upp fort som attan och bär ut henne ute. Och hinner precis sätta ner henne och så kommer de. (och jag spydde jag oxå när jag ser hennes spya, klarar inte av spya alls) Hon sitter där i en kvart och de kommer inte mera så tänker att hon var klart. Ta in henne får somna om i en kvart sen spy hon igen. Så höll de på hela morgonen och till slut så ledsnade jag och gick ut med båda två i hundgårde.

Jag kommer in och gör iordning maten till dom, och gör även frukost till mig, lägger mig och kollar på vakna med the voice. Och pigg som jag är så kan jag inte somna om.
Klär på mig, dammsuger, sätter på en maskin tvätt.

skulle blivit en långpromenad med dogisarna men ist blev de en röjning i trädågrden.
Kratta hela baksidan som var full med små pinnar, Flyttar även ett land till ett annat ställe. Jag börjar rensa landet som är vid trappan och hittar blomlådor som jag tar fram och som jag tänker plantera lite blommor io när jag får tid till de.

Älskligen är nu på jobbet och har jobbat i två timmar ca. Igår var han hemma halv elva, hoppas inte de blir lika sent idag oxå.

Nu börjar jag blir väldigt hungrig. Har planerat att ha köttfärsås och spagetti, har fått en mani på pasta. Sååå gott. Men innna jag börjar laga mat tro jag att jag ska sy ett nät. Ska sy minst ett om dagen denna veckan har jag bestämt så är dom slut i slutet av denna veckan.

Blir tyvärr inget tisdags/onsdags mys denna veckan då äslkligen jobbar.

Och jag fick precis reda på att jag ska jobba på torsdag med start kl 10.00 till cirkus 16.00.

Ha de bra..
Tingeling.

Kom igen..

Rösta på den otroligt fina bikinin.
Alla som känner mig vet ju att jag ÄLSKAR JORDGUBBAR, Så kom igen och rösta på denna bikinin så att den vinner!

http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=CyE3M5Cm0QoLiUuVYjrnAV9RZd07UZuWLwPVoP9nfk#bikiniGallery




MÅndag..

Då var måndagen hä igen.. usch vad dagarna går fort.. Men rätt gött ändå för då kommer sommaren fortfarande. Känns nästan som att de är sommar idag. Så himla fint väder ute.

Har plockat iordning lite här nu, och hängt ut den första tvätten ute för detta året. Känns skönt, nu slipper man all tvätt upphängt överallt innomhus.
Och mer tvätt ät på gång. Att denna tvätt aldrig kan ta slut. Tvättar nästan en maskin om dagen. Helt sjukt och vi är bara två personer.

Har även burit in lite ved så håller på o elda lite, känns lite fel och elda när de är så fin ute. Men de är bara 13  grader inne så lite så kallt e de allt. Och vi har inte eldat på 4 dagar nu. Så elda bara i någon timme så tempen stiger lite här inne.
Har gjort iordning lite mat till min älsksade som snart ska åka från de ena jobbet till de andra. Så jag kommer vara hemma själv hela eftermiddagen/kvällen.. Inte så kul.
Men måste in till Vänersborg, till Försäkringskassan och lämna in papper så jag får lite pengar dennan månaden oxå. I vanliga fall om inte baby skulle jobbat så skulle jag åkt in så fort jag vaknade men nu när han inte ska vara hemma senare så vänta jag tills han ha åkt så jag ha nåogt att göra.

Få bli en extra lång promenad idag oxå med busarna.

Annars händer inte så mycket idag.

TJingeling..

Nobelmiddag..

Först och främst ska jag säga att jag skrev detta inlägget vid elva tiden imorse, och satt samtidigt på facebook. Och tro ni inte att när detta inlägget var färdigt till att publiceras så få vi virus på datan. Visste inte vad jag skulle göra så har låtit datan stått på nu tills älskligen kom hem så han kunde fixa de. Och klart han gjorde de. Så nu ska jag äntligen få publicera dagens inlägg.

Nu har vi precis varit hos svärföräldrarna och ätit. Blev ju pizza, och hade ju velat ha en kycklingtallrik men som flera gånger innan så blev de en felbeställning med min mat. Men mat fick jag i mig så är nöjd med de.
Imorogn bli de att åka till försäkringskassan och lämna papper. Älkslingen ska jobba på eftermiddagen och fiska på förmddagen.. kommer inte se han mycket imorogn:(

gårdagen..
Igår så jobbade jag ju på den stora festen, 1500 pers. De såg verkligen ut som en nobelmidda. Så stort o så mycket folk.
Allt gick jätte bra, blev så segt i slutet bara. De enda negativa var att vi inte fick någon information alls om vad vi skulle göra eller hur de skulle gå till. De enda vi fick var ett papper med tider på hur kvällen skulle se ut och när mat skulle in och ut, och vilket bord man skulle ha hand om. Väldigt dåligt faktiskt.

Men jag kan berätta att jag nu kan lägga till i mitt CV att jag har serverat Bert Karlsson:)
Jessica Andersson, Tommy Körberg och Babben Larsson var där och uppträdde. kul kul.

Fick sluta vid två, längre had ejag nog inte klarat, så ont i fötterna. Är ju inte van alls längre.
Och på hemvägen hämtade jag Malin och Andreas som var på fest hos Martin.

Ronnum..
Blev även väckt av min svärmor(eller var redan vaken men ville försöka sova ännu längre) av att hon säger att jag ska ringa till Ronnum för dom söker serveringspersonal. Jag ringer men han som jag ska prata med sov fortfarande och då var kl 09.00.
Åker då ist in dit vid tolv tiden för att prata med honom personligen. Och vi satt och fikade och pratade i en timme. Fick en rundvandring oxå. Var ju riktigt fin där, har ju aldrig varit där.
Han skulle ringa när han visste mera ¨på måndag. Men han lovade mig att jag skulle få komma och provjobba där iaf, kanske till och med redan nästa helg.

Nu..
Somnade inte föräns tre inatt.
Och är rätt trött idag, blev väckt av en blöt smaskig tunga i mitt ansikte imorse.. och nej de var inte christian (han åkte iväg tidigt för att åka på sjön) utan de var min lurvtott Siri som tyckte att jag skulle vakna. Försökte att somna om men då kommer nästa inte lika stor tunga och smeker min kind. Skorpan denna gången. Man får aldrig sova när man väl behöver de.

Älskligen kom hem vid tio tiden och åt frukost sen åkte han igen, skulle greja med någon båt eller vad e var.
Jag går upp och börjar plocka lite här. Vika tvätt, hänga upp ny tvätt, diska, dammsuga och till sist tog jag och torkade golven. Fint blev de iaf.
Vet inte om jag ska ta och lägga mig framför tv:n lite och se om jag kan sova lite till. Busarna är ute i hundgården, gräver och busar för fullt. Blir väl en dusch för dom sen när dom kommer in.

Baby pratade om att han ville ha sallad ikväll, och själv har jag varit sugen på kycklingsallad hela helgen så ska bli smaskigt.. Men kan säga redan nu att jag inte tänker åka någonstans. Idag vill jag bara vara hemma och ta de lugnt.



Tjingeling..


Malin var min frisör denna igår kväll..

   
Såhär blev min frisyr..

Såhär såg jag ut färdigsminkat och färdig dressad.


RSS 2.0