marknad...

Oktobermarknad..
Idag var de dags för oktobermarknad, som är varje år i vänersborg.
Iår så gick jag med min svägerska Malin och kompisen Liinda.
Blev en hel del köpt, bl.a. blåbärsglögg, prinsessmarmelad(jordgubb,fläder och vanilj), två tröjor till casper, godis.

Efter någon timme på marknaden så drog vi vidare till överby för ännu mera shopping. Men först tog vi och lunchade lite. försökte även ge casper mat men tror att tänderna spökar åter igen så han är  jätte gnällig och vill knappt inte äta alls.
Blev även en del handling där oxå. bland annat en vinter päls mössa till casper från h&m. Tycker itne såna är fina annars. men just denna när den var mindre så var de hur sött som helst. Till och med pappa CHristian tyckte den var jätte fin som annars hatar såna mössor.

Nu ikväll har vi myst med lite revben, baguette m.m. och nu kom svägerskan på besök, ska vara chaufför till henne ikväll då hon ska ut och festa.


Hemma igen..

Då var man hemma igen efter fyra fullproppade dagar hemma i småland.
Fått träffa familjen, släkten och lite kompisar. Shopping på IKEA m,m,

Hämtade upp Linda vid tolv tiden idag och vi så var vi på vägen igen, vi stannade till i falköping på MC Donken och matade Casper och fick i oss lite lunch.
Va hemma runt tre tiden. 
 
Packade upp och plockade undan lite.
Sen kom vår efterlängtande pappa/sambo hem och naturligtvis mina små lurviga älsklingar. Ha nog aldrig sett Skorpan så glad som hon blev när hon såg mig. Och hon har varit vid min sida hela eftermiddagen.

Hade massa morötter hemma, så tog och ställde mig och gjorde morotspuré (som casper tycker väldigt mycket om) blev även att jag gjorde lite majspuré som han ännu inte ha testat. Köpte ju massa iskubsformer på ikea så nu ska de hällas upp i dom sen frysas in.


Nu ikväll så beställde jag även en ny telefon..
Blev en samsung galaxy s2. Längtar tills jag har den i mina händer. Har haft min gamla i tre år så nu var de allt dags att uppgradera sig lite.

Nehe nu ska jag fortsätta mysa med min underbara familj, sen bli de en dusch, eldas för fullt så de finns massa varmvatten.;D


Ha ni haft en bra helg?

Småland here we come

Då var dagen här..
DÅ man far hem till småland, hem till föräldrarna, syskonen..m.m.
Ska vara där tills på söndag. Och utan min älskade sambo, utan mina små lurviga älsklignar. tycker de är så himla jobbigt att vara utan min sambo, han e bäst, min bästa vän. Älskar dig så mycket!!
Siom tur är så har jag med mig Casper ner, inte för att jag kanske kommer att få se så mycket av honom ändå. :P

Med mig i bilen ner så har jag Linda som sällskap, hon är ju oxå från smålandet.
Är skönt att jag fick emd mig någon ner iaf, inte så jätte kul o åka själv och är skönt att någon kan sitta bak hos Casper ifall de skulle vara något.

Blir en sväng ut till Ryssby när vi kommer ner, min mammas jobb och min gamla gymnasieskola. Ska bli kul o komma dit och visa upp Casper. Hoppas på att få träffa många gamla lärare.

Fredag är de en planerad resa till Älmhult och IKEA. De är något jag saknar att ha ikea nära, tog ju bara 20 minuter dit när jag bodde hemma. Så kommer bli lite matstols inköp  och säkert en massa mer som jag inte hade tänkt mig.


Nehe nu vaknar lillfisen.. Får se om jag hinner med något inlägg i helgen med lite bilder. Kanske få bli ett gästinlägg från min tvillingsyster igen som själv bloggar. KOlla in henne Jennsiii, hon gör även bloggdesginer och har gjort min design.



smakiss

Idag åkte vi till vattenpalatset och badade. med oss hade vi Liinda som sällskap.
Blev en liten runda in på lindex innan.. Köpte en dreglis och en jätte söt body som jag inte hittade någon bild på på lindex hemsida. Köpte även en ny BH till mig.
Tog oss en fika och så blev de lite handling.

Vi var hemma vid halv fem tiden, tog med varsin pizza hem. Och vid fem tiden var de mat dags för lillemannen. Hade köpt mild havregröt när vi var och handlade som jag tänkte vi skulle börja lite smått med. Så han fick en och en halv tesked. Först var de konstiga miner, men sen tyckte han nog att de var helt okej. Så de ska vi prova på en gång imorgon oxå.



Filten han fick för två veckor sen, både jag och Casper gillar Lindex filtar. de är andra filten han har där ifårn. Eller filt och filt, han använder den som snuttefilt, då han bara vill ha stora snuttefiltar nu.


Idag fick han en likadan dreglis. Dreglisar kan jag använda två tre stycken per dag, då han dreglar ner en på någon timme.






Här är snuttefilten som jag beställde från Lilofant Design,


Hummern killarna fick förra helgen

gnällfis

har en liten gnällfis hos mig.. KOrta stunder är de hur bra som helst och han är som vanligt och prata och skrattar. Men så kan de vända tvärt, och får värsta skrikutbrottet. JÄKLA tänder som spökar..
Nu har han iaf äntligen somnat o ligger i sin säng. Får väl se hur länge han sover.

Pappan i huset fick ju med sig vagnen idag i bilen så de bli ingen promenad förän han kommer hem .
är ju så himla härligt väder ute.


Längtar till torsdag då de bär av ner till småland, till familjen. Fick med mig Linda ner som oxå har familj där nere. skönt att ha någon med sig då de är 28mil. Och så kunde inte christian följa med för han måste jobba. Han kunde följa med men då skulle vi åkt på lördagen och kommit hem på söndagen igen, och de tyckte jag var lite lite, så vi bestämde att vi skulle åka på torsdag. Blir ju några dagar iaf.
Men kommer bli jobbigt utan hundarna och framför allt christian, har så himla svårt att vara utan honom..

Imorgon ska vi nog åka och bada lite med casper


Nehe sofie, ska du få lite gjort kanske innan casper vaknar..

Award-Utmaning

Award-Utmaning

Fick denna utmaningen av härliga Linda



Länka till den man fått den av, fullborda de 5 meningarna och skicka den till 5 andra bloggar.

1. När ingen ser eller hör mig ... Så sjunger högt för mig och själv och Casper

2. Jag går aldrig hemifrån utan… min mobil.

3. Min blogg heter som den gör för att jag… För att min syrra kom på de:P

4. Om jag vågade skulle jag… hmm.. kommer inte på något i skrivande stund fakrikst.

5. Om tio år kommer jag att… Förhoppningsvis har vi ett eget hus, kanske ett syskon till Casper och jag har ett fast jobb

Nu skickar jag den här vidare till: Tvillingsyrran, Kusin Emma, Alexandra, Angelica,


Måste lägga in ett litet snabb inlägg..

Inte konstigt att vår lille plutt har varit väldigt gnällig nu de senaste dagarna..
Nu när jag låg och busade med han på golvet så tar han mitt finger och stoppar in i munnen och jag känner en tand. Känner vidare och hittar ännu en pytte tand som tittat ut..
Han har alltså tre små pyttetänder som har tittat ut..
.

Snart e de ju dags för..
Lite smakisar för vår son.
När började ni*? Hur började ni?
ROLIGT O VETA:D

Glömde ju...

Glömde eller missade ju att lägga upp en av presenterna som casper fick i doppresent så nu kommer den:D


Hittade inte bilden där den är ihopskruvad så ni får nöja er med denna, men ni ser ju iaf vad de e;)

111012

Helgen..
Var väldigt bra.. Blev dock inte så rika på hummer direkt.. En hummer fick dom. Men massa  krabbor. och även lite makrill.

Måndag..
Tog vi de bara lite lugnt hemma, tvättade och så blev de en promenad med Liinda.

Tisdag..
Var de dags för föräldragrupp på BVC, denna gången var ämnet Smakportioner. Är  ju snart dags för smakportioner för Caspers del och de ska bli super roligt.
När vi kom hem hade min underbara sambo lagat super god middag.

Idag..
Var de dags för lite handling, behövdes då kylskåpet ekade av tomhet. Fick med mig Liinda, så blev handling, lite fika o fick inhandlat en ny vattenkokare och ett lock till nappburken som Casper fick i doppresent.

Imorgon..
Så ska jag och Casper iväg på babyrytmik tillsammans med Gabriella o Elvira från föräldragruppen som vi gick på när våra småttingar låg i magen. Ska bli kul.

Funderar även på om man ska börja babysimma lite med Casper. Han älskar ju att bada så tror att han skulle uppskatta de.




 
Casper för en liten stund sen.. De är väldigt roligt att ligga och kolla på den söta killen i speglen. Han har även börjat med att ha fötterna rakt upp i luften.. De är väldigt roligt att ligga och kolla på och försöka få tag i fötterna.

snabb inlägg-

Slänger in ett litet snabb inlägg..

Då va de fredag och helgen ska spenderas i lysekil. Hummerfiske är de som står på schemat.
Grabbarna har redan åkt dit och jag, hannah och våra små grabbar ska åka dit senare.
Jag ska ju först till tandläkaren vid halv tre och hannah jobbar till halv tre. Så jag ska ta med våra små plyttar in och så ska hon har dom medans jag gå till tandläkaren.

Hundarna ska vara hos svärföräldrarna under helgen, och dom är redan där.
Känns så ensamt utan dom, är alltid svårt och jobbigt att vara utan dom. Speciellt min lilla bebis Skorpan. Hon e min lilla bebis och kommer alltid vara de.

Nehe nu får jag sluta och börja göra iordning mig.


Hoppas ni får en bra helg!
Vad ska ni hitta på?

Då var de snart helg igen..

De är redan tordag och snart ännu en helg är här..
I veckan så har jag inte gjort så mycket, förutom i måndags då de var dags för sprutor för vår lille Casper.
Igår åkte vi till Hannah och Sebastian på en liten mamma träff. Väldigt trevligt var de och tiden bara sprang iväg. Var hemma vid fyra tiden, då de blev bestämt att jag skulle åka och handla lite vilket jag egentligen tänkte göra idag, men så var de inte så mycket vi skulle ha handlat ändå och eftersom vi inte ska vara hemma i helgen så köpte jag bara de nödvändigaste, BLÖJOR och lite annat smått.

Blev att jag tog med en vasin pizza till mig och älsklingen, vi brukar alltid ta sallad nu för tiden men just igår så var både han och jag sugen på pizza. Och hör på detta, åt nästan uppe hela pizzan, de har aldrig hänt förut och då menar jag aldrig.Har ätit upp knapp hälften innan när jag köpt pizza.

Idag så låg vi i sängen till elva typ..
Vilket vi gjort i flera dagar nu, Casper har sovit till fem halv sex, sex varje dag med ett nappinstopp vid tre tiden varje natt. sen har han eller båda två somnat om till halv nio, nio och då får han mat och ligger i babygymmet i våran sägn en liten stund innan han somnat om igen till elva halv tolv. Och där emellan äter jag frukost och städar iordning, tvättar m.m.

Imorgon är de fredag..
Och jag ska på återbesök hos tandläkare för att ta bort lite tandsten som hon absoolut inte kunde göra sist jag var där. Så ska vara där vid halv tre.
Sen någon gång efter de så bli de till att åka till lysekil över helgen för att fiska hummer.. De är jag, Christian och Casper, samt två andra par och lille Sebastian.

Fick ett paket på posten idag...
Från Lilofant Design, beställde en snuttefilt och en dreglis. De används just nu oh Casper ligger o sover så vill inte ta kort på de nu. Så de får ni se vid nästa inlägg.
Tänkte ist att jag kunde lägga upp lite bilder på vad Casper fick i doppresent ist.

 
Jaktryggsäck, halvduk, termos                                        och jaktkläder i storlek 125
Det skall börjars i tid:D

 
Byggklossar                                                                         och två mätstockar

  
Bitring m. frukter, marakass            4st böcker                                           en liten väska

 
5st spargrisar (den stora e handmålad)                           en nappkruka med två nappa

 
hoppgunga                                           läragå stol




   
Canvastavla med min och caspers hand - Casper tavla m. födelsedatum, vikt, läng m.m  - Blöjtårta


Fotoram som vi kan sätta in bilder på casper i 

Och nästan de bästa som vi fick:
 
Min mammas kusins dotter hade skissat av casper. Originalbilden ser ni jämte..

3 Månader

Idag blir vår lilla älskade Casper hela tre månader.
Vart tar tiden vägen?! Känns som man nyss låg på bb med världens sötaste lilla pojke.

Vid tio var de alltså dags för tre månaders kontrollen..
Vägning, mätning och sen sprutorna

Han väger nu 7250gram och är 66cm lång. Kurvan som innna gick rakt upp i både vikten och längden har börjat att plana ut rejält.

Sen var de ju dags för sprutorna, Man har ju hört rätt dåliga saker om dom. Att de e jobbigt och att barnen bara skriker m.m. Men jag kan inte påstå att jag tycker de var så farligt. den första sprutan märkte inte casper av, han bara satt och tyckade på sina händer. den andra märkte han av lite och skrek till när hon stack han men sen var han samma glada Casper igen och tittade runt på alla gosedjur m.m. Och ikväll har jag inte märkt någon skillnad på honom. Han har varit lite trött men de kan ju vara efter helgen oxå.

Han somnade nu vid åtta och innan dess satt vi hela familjen i soffan och myste.

Nu har jag gått in i sovrummet och lagt mig i sängen framför tv:n.


I veckan har jag ingenting planerat förän på fredag då jag ska till tandläkaren och ta bort lite tandsten. Och helgen bli de att åka till lysekil och fiska hummer som de ser ut nu.


Hade tänkt lägga ut lite bilder på de som Casper fick i doppresent men orkar inte de nu, så får se om de bli imorgon ist.



Helgen

Då ska jag åter igen försöka skriva ett inlägg. Har försökt en gång innan ikväll men fick underhålla Casper och under den tiden så hann batteriet till datan ta slut..
Så typiskt när man nästan skrivit färdigt ett inlägg.
Kommer bara bli en snabbbeskrivning av helgen då jag inte orkar skriva så detaljerat, kommer desto mer bilder ist

I Torsdags kväll kom ju mina syskon och min svåger upp. Dom var här vid elva, så de blev bara lite prat och sen så¨gick vi och la oss.

Fredagmorgonen så åt vi frukost sen så var de bara att börja på alla tårtor som vi skulle göra.
Fick lite hjälp av storasystern men annars så gjorde jag de mesta själv. (Den fick för övrigt bra betyg men jag tyckte inte de va en tiopoängare om man säger så.)
Vid halvtolv så kom mamma och pappa hit. Så var hela familjen samlad.

På eftermiddagen så åkte vi till bygdegården och skulle börja duka.
Blev riktigt nöjd med dukningen faktiskt.
Allt som allt så skulle vi bli 52 personer.

Till middag så åt vi Tacos, tro inte man kan bli trött på tacos.. de är så otroligt gott.


Lördag
Casper sov till kl fem på morgonen, och klockan halv sju ringde sambons klocka och de var dags för han och pappa att stiga upp och jaga. Första dagen för att släppa hund på rådjur. Så efter ett tag fattade Siri att de va dags för henne att äntligen få komma ut och jaga, morgontrött som hon e.

De mesta var ju färdigt inför dopet, hade salladen kvar som jag skulle göra. Så den gjorde jag på förmiddagen. Sen åkte jag, Jennie och Stefan till överby för att handla present till andra systern som fyller år nästa helg plus att vi skulle handla lite lunch i form av korv med bröd.
Så långt gick de bra, men när vi hade knappt en kilometer kvar hem så fick vi punktering. Har tyckt innan i veckan att bilen varit lite konstig när man kör att den drog åt vänster när man körde. Så jag har ju kört ganska försiktigt. Men nu den sista biten hem så drog jag på lite på raksträckan och de dröjde inte länge förän de började skaka så in i *. Och vi stannade till på en mötesplats.
Jo visst hade hela däcket spruckit på insidan, så de var bara att ta fram grejer och byta.

När vi kom hem så gjrode vi iodnign lite lunch och sen kom Christian syster till oss för att göra iordnign mitt hår, blev även att hon gjorde iordnign mina syskons hår oxå.


Och sen vid fyra tiden så körde vi bort till bygdegården.
Alla gäster droppade in en efter en  och vid sex så började dopet. Var allt lite nervöst innan men de gick bra.
Dopet tog nästan inte längre än tjugo minuter.

Medans buffén dukatdes upp så tog jag och christian och öppnade alla presenter. (vad Casper fick kommer de bilder på i ett annat inlägg, kanske imorgon). de tog allt ett litet tag att öppna alla.

Sen var de dags för mat, som bestod av: Potatissallad, vanlig sallad, Rökt lax m. romsås, kall citronkyckling, kall chilifläskfilé samt bröd, smör och ost.
Till dricka serverades de olika sorters läsk, kolsyrat vatten samt öl och vin.

Sen blev de tårta: chokladbotten med jordgubbsmousse emellan och vit chokladtopping uppepå.


Vid elva tiden var vi hemma efter att städat hela bygdegården.
Blev bara att vi tog in alla presenter och sånt vi haft med oss in och sen gick vi och la oss.


Söndag
Åkte Christian och pappa åter igen ut för att jaga. Denna gången tog dom med både siri och skorpan.
Mamma kom och la sig i Christians säng jämte mig och Casper.
Men vi somnad om rätt snabbt alla tre.
Vid halv nio vaknade vi och Jennie och Stefan kom ner. Vid nio åkte dom hem .

Så jag och mamma åt frukost och sen började vi packa upp allt och mamma städade hela huset.
Sen så gick vi faktiskt och la oss framför tv:n i sängen och somnade åter igen om en liten stund tills christian ringde och väckte oss, så då satte vi igång med att laga mat.
Vi tog och stekte fläskfién som blev över och till de blev de potatisgratäng, baconinlindad sparris, halloumi och beasås.


Strax därefter så åkte även dom hem.
Vi satte oss alla i soffan och tog de lungt. Sen gick jag och tog mej en dusch och nu sitter jag här.
Casper somnade precis jämte mig och så har jag två väldigt trötta hundar jämte mig på andra sidan.



Nu kommer de en hel bildbomb från helgen.



FREDAGEN:

                      
Tårtbak

  
Min tvillingsyster Jennie m. Casper     Min Mamma m. Casper                        Min Pappa m. Casper

 
Min sötnos

  
casper m. faster Malin                                                      Dukningen

Lördagen


Hjärtat uppe på scenen


Tvillingsystern, jag och casper
 
Mina Syskon, Jag och Casper


Casper redo inför dopet

 
Matdags i väntan på att gästerna ska komma.

  
Morfar                                                   Glada Casper när gammel moster Marie prata med han

   
Jag med mitt lilla hjärta



   
Dopet


Faddrar blev mina två syskon och christians syster

 
Buffén


Alla gäster

 

Gästinlägg

Hej!
Nu har jag, Jennie fått uppdraget att gästblogga på min tvillingsysters blogg. Jag som för övrigt sköter hennes alla bloggdesigners :)

Massa mys
Vi kom alltså hit i torsdagskväll och det var efterlängtat kan jag säga. Har inte träffat syster och systerson på ett tag så att komma bort och till dem är bara roligt :)

Förberedelser
Igår blev det att vi gjorde tårtor, som Solli säkert kommer visa er senare, och vi var även i bygdegården för att duka inför dopet som är idag :) Blev jättefint! Jag kommer få det ärofyllda uppdraget att vara fadder till Casper :) Jag ska också tända ett ljus. Solli kommer nog berätta mer om allting detta vid ett senare tillfälle också.
Nu har vi ätit frukost och gör en del förberedelser inför dopet. Solli gör just nu sallad till 54 personer :)

Imon
Men roligt är kort som det brukar heta. Imorgon ska vi hemåt Småland igen och tillbaka till 'verkligheten'.





RSS 2.0