12+2

I tisdags var jag på undersökning på MVC.
Dom tog massa olika prover, och allting såg jätte bra ut.
Om två veckor ska jag ringa för att boka tid för ultraljud som ska ske när jag är i vecka 18.
Så i början på Januari så ska vi dit för ultraljud, Sååå spännande.
Då får vi äntligen reda hur den lille mår, och om de kanske är mer än en(Vilket dom flesta börjar tro eftersom jag redan fått mage) så¨de återstår att se.

Illamåendet har jag inte sett röken av på väldigt länge, skönt.
Känner mig hungrig hela tiden, men kan ändå inte äta när jag väl är hunrig. Smaker har försändrats, allt smakar inte som de brukar. 

Vecka 13
Barnet:
Barnet är färdigformat

Alla ditt barns organ, ben, nerver och muskler har bildats. Nu gäller det bara att allt ska mogna och börja fungera tillsammans. Det är det som händer just nu: ditt barn spänner och utvecklar muskler och leder för fullt. Skelettet består fortfarande av brosk som långsamt blir till ben allteftersom brosket hårdnar.

Även om barnet inte kan svettas inne i livmodern är svettkörtlarna fullt utvecklade.

Barnet rör på bröstet nu precis som om det andades. Det övar, och kommer att fortsätta med det tills det föds.


Mamman:
Nu börjar andra trimestern!

Du mår förmodligen bättre nu och är inte lika illamående. Den andra trimestern upplevs ofta som lugnare än den första. Eventuell motvilja mot vissa smaker och dofter hänger förmodligen kvar. Även om hormonerna lugnar ned sig och moderkakan tar över mer och mer av hormonproduktionen är det inte ovanligt att du känner dig sårbar, ledsen och/eller extatisk. Det är mycket som händer i din kropp. Nu kanske oro för missfall har lättat en aning, om du tänkt i sådana banor. Den här veckan är den viktigaste delen av ditt barns utveckling färdig. De flesta medfödda missbildningar sker före slutet av vecka 10 eftersom embryot är mest känsligt för faktorer som skulle kunna störa utvecklingen.

Är du smått besatt av vissa typer av mat? Ingen kan egentligen förklara varför en del gravida kvinnor blir så otroligt sugna på vissa typer av mat. Det kanske är de hormonella och känslomässiga förändringarna som utlöser det. Eller så är det en kvarleva från förr, när vi inte fick i oss någon "balanserad" kost. Vad du är sugen på kan variera. Vissa får ett sug efter choklad och godis medan andra vill ha citrusfrukter eller juicer.

Den här viljan att äta en viss mat kan vara bra eller dålig. Det beror lite på vad du är sugen på att äta hela tiden. Om du nu äter en hyfsat balanserad kost, med rikligt av grönsaker, protein, kalcium och vitaminer, så kan du faktiskt skicka ut din partner mitt i natten för att få exakt det du är sugen på! Det har du verkligen förtjänat


Info från libero.se


Kommentarer
Postat av: Jennie ♥

<3 SES NÄSTA HELG :D

2010-12-11 @ 16:41:25
URL: http://jennsiii.blogg.se/
Postat av: Linda-Blivande mamma

Hittade hit via din syster, alltid kul att följa andra gravida;)

2010-12-13 @ 16:14:29
URL: http://hummingbird.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Varit här förr?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Du glömmer väl inte att skriva in din bloggadress?

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0