34+0

Idag går vi in i vecka 35.. Har gjort 85% av graviditeten.
De är bara 42dagar kvar till BF.  

Nu börjar jag känna mig stor och klumpig, foglossnigen bli bara värre och värre för varje dag som går.
Har inte samlat på mig någon vätska alls ännu, kan fortfarande ha förlovningsringen och har inga som helst problem med att ta av den.

Vecka 35

Barnet:

Barnet väger runt 2,5 kg.

Lårbenet är ungefär 6 cm. Huden är täckt av ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar
huden i fostervattnet. Navelsträngen är nästan en halv meter lång. Den är snurrad
som en telefonsladd, elastisk och stark.

Mamman:

Hud som kliar, armar som krymper

Den allra sista delen av graviditeten närmar sig. Hos förstföderskan har barnet oftast lagt sig med huvudet fixerat ner i bäckenet. Det kan vara en av anledningarna till att det inte rör sig på samma sätt som tidigare. Det har inte längre samma svängrum. Barnet ökar i vikt med mellan 25 och 30 gram per dag och det börjar bli rejält trångt. Det räcker med att du känner liv varje dag. Många tycker att barnet har mer bestämda perioder, vanligen kvällstid, när det är som livligast. Du kan känna dig trött och ha ont i både rygg och bäcken. Magen börjar bli stor och tung. Det är inte så konstigt om du känner dig obekväm. Kanske oroar du dig för att du gått upp mycket i vikt.
Det är inte så konstigt och det mesta är vätska som försvinner av sig själv efter att du fött. Sluta inte äta eller försök hålla igen. Du och ditt barn behöver mycket
näring så här i slutet av graviditeten. Antagligen tänker du mycket på förlossningen. Hur skall det bli? Kommer jag att klara förlossningssmärtan? Frågor och tankar avlöser varandra. Skriv gärna ner dem, prata både med din partner och med barnmorskan. De allra flesta kvinnor brukar komma till en punkt när man känner sig redo. När man, om än spänd men också förväntansfull och beslutsam, inget annat vill än att få komma i gång med sin förlossning. Förbered er så gott ni kan
och ta reda på så mycket som möjligt. Kunskap lugnar och ger större trygghet. En trygg mamma föder lättare och genom att vara avspänd och fokuserad kan smärtupplevelsen lindras av sig själv.


 
34+0

  ,
2011-05-08


Kommentarer
Postat av: Liinda

MMh, bebis bebis bebis bebis!!!

2011-05-09 @ 12:10:30

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Varit här förr?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Du glömmer väl inte att skriva in din bloggadress?

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0