16+0

Nu går jag in i graviditetvecka 17

Vecka 17

Barnet:

Bebisen kan gäspa

Bebisens kropp är tunn, armar och ben är magra och det mesta av skelettet består fortfarande mer eller mindre av brosk, som är mjukt och flexibelt. Lanugohåret täcker hela kroppen i ett fingeravtrycksliknande mönster. Huden är fortfarande genomskinlig och saknar helt underhudsfett.

Nu täcks bebisens ögon av ögonlock, men de öppnas inte förrän runt den 27:e graviditetsveckan. Hon eller han är medveten om och kan reagera på vad som händer utanför magen. Du kanske redan kan känna hur bebisen reagerar på ljud.

Nu är de yttre könsorganen så tydliga att man kan se om det är en pojke eller en flicka.

Från och med den här veckan väger hon eller han mer än moderkakan.

Mamman :


En glad överraskning!

Att du får hjärtklappning av att hjärtat måste klara av att pumpa runt 20 procent mer är väl sådär. Den ökade blodmängden gör också att kroppens slemhinnor svullnar. Därför kan du få lite mer flytningar än vanligt. Och täppt näsa – det är lätt att blir bli beroende av nässpray, så använd koksaltlösning i stället. Men det finns också en positiv biverkning med extra blod, slemhinnorna i slidan blir mer blodfyllda. Och om din sexlust, som förmodligen kom i andra hand under första trimestern på grund av trötthet och illamående, är tillbaka, är chanserna goda för att sexlivet ska få sig ett rejält uppsving. Många säger att de aldrig i sitt liv har haft så bra sex som under den andra trimestern!


Kommentarer
Postat av: TONA

Hej hur är det med dej? :)

2011-01-07 @ 23:32:42
URL: http://ttoona.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Varit här förr?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Du glömmer väl inte att skriva in din bloggadress?

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0